Latvala: Pohjat kuntoon, lisää leiritystä (video)

Pikajuoksija Hanna-Maari Latvalan harjoituskausi on täydessä vauhdissa. Syksyn harjoittelua terästetään neljän viikon leirillä Yhdysvalloissa. Tavoite on juosta lujaa jo hallikaudella ja varsinkin kesän EM- ja olympiakisoissa.

– Kovia tavoitteita on asetettu, Latvala sanoo ja muistuttaa, että paras tulos tulee, kun keskittyy asioihin steppi kerrallaan.

– Ensin harjoitellaan ja leirellään hyvin, sitten hallikausi ja sen jälkeen keskitytään ensin EM-kisoihin, Latvala linjaa.

Latvalan valmentajan Petteri Jousteen mukaan hallikaudella tavoitteena on päästä ennätystasolle. Siitä olisi hyvä ponnistaa kevään harjoitusrupeaman jälkeen EM- ja olympiatulosrajojen kimppuun. Ne on rikottava heti alkukesästä.

– Olympialaisissa täytyisi sitten olla muutakin kuin osanottajana ja edellisten EM-kisojen 200 metrin seitsemättä sijaa lähdetään parantamaan, Jouste linjaa kaksikon kesän tavoitteita.

Syksyn harjoittelussa rakennetaan pohjaa maltilla, erityisena huolena varmistaa, ettei viime kevään ja kevätkesän suunnitelmat pilannut jalkavaiva uusi. 

– Leirejä on nyt entistä enemmän. Juostaan enemmän pehmeämmillä alustoilla sitä silmällä pitäen, ettei jalkaterävamma uusi. Muuten harjoittelun peruspalkit pysyvät aıka samana, Latvala sanoo.