Laine heitti kolmanneksi ja taistelee kärkisijoista, Hollanti kymmenes

Laine heitti kolmanneksi ja taistelee kärkisijoista

Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine oli kolmas Nuorten olympiakisojen keihäänheiton ensimmäisessä kilpailussa Buenos Airesissa lauantaina. Laine heitti 700-gramman keihästä 74,57 ja on taistelemassa kilpailun kärkisijoista tiistain toisessa kilpailussa.

Nuorten olympialaisten heittolajeissa sijoitukset ratkeavat kahden kilpailun yhteistuloksen perusteella.

– Jäi vähän hampaankoloon. Niin voisi tästä kisasta sanoa. Tästä lähdetään parantamaan tiistaina, Laine sanoi.

Laineen pisin heitto syntyi ensimmäisellä kierroksella. Toiseksi pisin heitto kantoi 73,98 ja syntyi neljännellä, eli viimeisellä heitolla.

– Heitto tuntui muuten hyvältä, mutta ihan en saanut keihästä asentoon. Tulos ei ollut sellainen, mitä läksin hakemaan, Laine tuumi. Hän on tällä kaudella ennätyksensä 76,44.

Lauantain kilpailun voitti Etelä-Afrikan Jano Estherhuizen. Hän nousi 17-vuotiaiden maailmantilaston kakkoseksi tuloksella 77,69, jolla hän kohensi ennätystään reilut kaksi metriä.

Kotiyleisön riemuiksi Argentiinan Agustín Osorio kiskaisi toiseksi ennätyksellään 76,03. hänen aiempi ennätyksensä oli 74,47.

– Kilpailun kahdeksasta parhaasta muut paitsi minä paransivat ennätyksiään. Tiistaista tulee aika mielenkiintoinen kilpailu. Eurooppalaiset heittäjät eivät nyt olleet ihan parhaimmillaan ehkä vuodenajasta johtuen, Laine mietti.

Kilpailu heitettiin lämpimissä oloissa ja varsinkin alkukierrosten osalta myötätuulessa.

– Kisan loppua kohden tuuli vähän vaihteli ja oli vastaistakin, Laine kertaili.

Tzénggo kiskaisi huippuheiton, Hollanti 10:s

Gamlakarleby If:n Minna Hollanti oli tyttöjen keihäskilpailussa kymmenes. Hän heitti toisellaan  47,11. Se oli hänelle kilpailun ainoa mitattu heitto, muista pöytäkirjaan tuli ruksi.

Hollanti on tällä kaudella heittänyt 500 gramman keihästä 54,90. Hänellä oli kuitenkin kesällä selkävaivoja, jotka toivat pitkän kilpailutauon ennen Buenos Airesin kilpailua. Selkä on nyt kunnossa, mutta heinäkuun puolivälistä jatkunut kilpailutauko näkyi vielä tekniikassa.

Myös tyttöjen keihäskilpailun loppusijoitukset ratkeavat kahden kilpailun yhteistuloksena. Toinen kilpailu heitetään tiistaina.

Lauantaisen kilpailun voitti Kreikan 16-vuotias Elína Tzénggo, joka paransi ennätystään hulppeat 5,29 metriä. Hän heitti 63,34. Oman ennätyksen teki myös toiseksi tuloksella 59,82 heittänyt Ecuadorin Juleisy Angulo. Turkin Munevver Hanci oli kolmas heitettyään 57,41.

Espoon Tapioiden Kia Laisi juoksi 400 metrin aitojen erässään viidenneksi ajalla 1.03,23. Erän voitti Kanadan Julia Lovsin ajalla 1.00.95. Laisin ennätys ja kuluvan kauden paras on  59,90.

Lauantain kilpailussa juostiin kolme erään. Päivän kärkiajan 59,41 juoksi Brasilian Jessica Vitoria De Oliveira kolmannessa erässä.

Muiden pika- ja aitajuoksujen tapaan 400 metrin aidoissa loppujärjestys määräytyy kahden juoksun yhteistuloksen perusteella. Tyttöjen 400 metrin aitojen toinen juoksu on tiistaina.