Kympistä tuli heti Alisa Vainion suosikkimatka

Jääpallon ja jääkiekon parista kestävyysjuoksuun vaihtanut Alisa Vainio ei aio tyytyä menestymään vain kansallisella tasolla. Hän juoksi Porissa 10 000 metrin mestariksi loistoajalla  32.58,17, joka vie hänet matkan kotimaan kaikkien aikojen tilaston viidenneksi.

Vainiolla oli selkeä vastaus kysymykseen, uskooko hän joskus kykenevänsä menestymään lajin kenialaisia ja etiopialaisia huippuja vastaan.

– Totta kai. Se on tavoite, tuore Suomen mestari totesi pienen hymyn kera.

Uransa ensimmäisellä ratakympillä Vainio keskittyi pitämään tasaista vauhtia ja nousi viimeisen kierroksen lopulla Rovaniemen Lapin Johanna Peiposen ohi.

Peiponen oli toinen ennätyksellään 33.04,33, joka vie hänet Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi.

– Aika hyvä ensimmäiseksi kympiksi, Vainio totesi ajastaan.

Vainion, 17, hymyili, että 10 000 metristä tuli heti hänen suosikkimatkansa. Hän oli Porissa aiemmin Kalevan kisojen 5000 metrillä toinen.

19-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Eskilstunassa Lappeenrannan Urheilu-Miesten juoksija pinkoi 3000 metrin esteissä pronssille ja oli 5000 metrillä neljäs.

– Esteissä nuo tärskähdykset ottavat vähän jalkaterään, Vainio totesi.

”Jäi hampaankoloon sille ruotsalaiselle”

Kesälle Vainiolla on vielä tavoitteena ainakin 3000 metrin ja esteiden mestaruuksien jahtaaminen oman ikäluokkansa SM-kisoissa. Juoksijaa kiinnostaa myös Tukholmassa käytävä syyskuinen Ruotsi-ottelu.

– Jäi hampaankoloon, kun hävisin Eskilstunassa sille ruotsalaiselle, Vainio muisteli taisteluaan 19-vuotiaiden EM-kisojen 3000 metrin estejuoksun toisesta sijasta, jonka vei ruotsalainen Carolina Johnson.