Kivinen heitti EYOF-mestariksi Unkarissa

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Julia Kivinen voitti moukarinheiton Nuorten olympiafestivaaleilla Unkarin Györissä. Hän heitti kolmannella kierroksella 64,22 ja otti ylivoimaisen voiton.

Toiseksi sijoittunut Ukrainan Valeria Ivanenko sai parhallaan moukarinsa lentämään lukemiin 61,64.

– Se meni tosi hyvin. Alkoi jännittää ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun eka heitto epäonnistui. Sen jälkeen yritin vain heittää rennosti ja kierrättää moukaria ja toinen oli jo parempi, Kivinen kertaili.

– Sitten kun kolmannella tuli se 64-metrinen, ajattelin ettei ole mitään menettävään ja yritin vain ennätystä.

Kivisen, 16, voitto ei ollut yllätys. Hän oli karsinnan neljäs heitettyään 59,86 ja lähti finaaliin suosikkien joukossa. Kolmekiloista moukaria Kivinen on tällä kaudella heittänyt 65,60.

Hirvinen aitoi jatkoon

Kankaanpään Seudun Leiskun Eero Hirvonen juoksi 110 metrin aitojen välierissä toiseksi ja jatkoon ajalla 14,22. Se alittaa sadasosalla hänen ennätyksensä. Hirvisen ennätykseksi aika ei kelpaa, sillä se syntyi 5,2 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa.

Juoksuun Hirviselle jäi parannettavaa.

– Alku meni hyvin, mutta kompuroin siinä 5. ja 6. aidan tienoilla, mutta sain korjattua tilanteen, Hirvinen kertaili.

Hirvisen erän voitti Sveitsin Nick Rüegg ajalla 14,01. Myös kahden muun erän voittajat Ranskan Kenny Fletcher ja Hollannin ja Sven Jansons juoksivat Hirvistä paremmin ajoin 13,74 ja 13,88. Hirvisen aika oli välierien neljänneksi nopein.

Tuuli kiusana pituushypyssä

Imatran Urheilijoiden Otto Pulkkinen ponkaisi pituushypyn karsinnassa 652, joka riitti 14. sijaan. Tulos syntyi toisella hypyllä ja navakkaan (+2,9 m/s) myötätuuleen.

Kova puuskittainen tuuli sävytti kilpailua. Pulkkisellakin askelmerkki siirtyi kisan aikana metrin verran. Viimeisellään hän roiskaisi liki seitsenmetrisen, mutta astui sen täpärästi yli. Finaaliin vaadittiin 669.

Karsinnan voitti belgialainen Daniel Segers, jonka ponnisti rajussa myötätuulessa (+5,0 m/s) 744.

Kytölä taivutti finaaliin

Kisojen avauspäivänä Marcus Kytölä voitti seiväshypyn karsinnan ylitettyään 440. Porvoon Akilleksen Severi Mäntylä, 16, juoksi 100 metrillä alkuerässään viidenneksi ajalla 11,49, joka syntyi kovaan vastatuuleen (-2,3 m/s), eikä vienyt jatkoon.

Naisten 100 metrillä Vaasan Vasaman Minttu-Maaria Alanen juoksi välierässä liki tuulettomissa oloissa (+0,4) 12,33 ja aiemmin alkuerässä vastatuuleen 12,46. Hän oli välierin 12:s ja Mäntylä poikien 100 metrillä 19:s.

EYOF-mestari Julia Kivinen ja valmentaja Jarmo Pöyry.