Kivimäen tappioton kausi huipentui loistoaikaan ja mestaruuteen Lapualla,  Neuvonen ja Korpela voittoihin

Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki kuorrutti tappiottoman kilpailukautensa  20 kilometrin maantiekävelyn 22-vuotiaiden Suomen mestaruudella Lapualla. Voitto heltisi loistoajalla 1.38.15, jolla Kivimäki olisi voittanut kirkkaasti myös naisten sarjan mestaruuden.

– Aika oli yläkanttiin, vaikka ajattelin, että ehkä joku tuollainen voisi tulla, jos oikein hyvin menee, Kivimäki arvioi.

Ennätyksellään Kivimäki nousee Suomen 22-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Kivimäki käveli Lapuan kilpailun yhtä matkaa Espoon Tapioiden Jaakko Määttäsen kanssa, joka voitti miesten 22-vuotiaiden mestaruuden ajalla 1.38.13.

– Kuulin kisapäivänä, että Jaakko ja Enni Nurmi olivat lähdössä kävelemään viiden minuutin kilometrivauhtia kuten minäkin, joten siinä oli minulle hyvä selkä, Kivimäki hehkutti.

Määttäselle kilpailu oli lähinnä harjoituslenkki.

– Minulla kausi on jo ohi. Päätin vetää kisan kovana treeninä ja toimin samalla naisille vetoapuna, useita minuuttia ennätyksestään jäänyt Määttänen sanoi.

Kivimäki: Nuorten EM-kisat tavoitteena

Kivimäki on tällä kaudella voittanut kaikki henkilökohtaiset kilpailunsa mukaan lukien Kalevan kisat, Ruotsi-ottelun ja 22-vuotiaiden SM-kisojen kävelykisan. Täydellisen kauden päätteeksi mestaruus kotikaupungissa maistui.

– Oli tosi hyvä tunnelma. Tätä kisaa on odotettu kauan. Kisa kun vielä siirtyi keväältä tänne syksyyn, Kivimäki sanoi.

Valmentaja Marko Kivimäki kiitteli erityisesti sitä, että vaikka Anniina ei tällä kaudella ole tähdännyt 20 kilometrille, viimeinen 5 kilometriä tuli silti Lapualla kiihtyvästi.

– Se on tosi erilainen matka jaloille ainakin tälle hetkellä kuin 10 kilometriä. Se on niin pitkälle tosi helppo ja sitten yhtä äkkiä tosi vaikea, Kivimäki totesi 20 kilometristä.

– Jos tällainen kehitys jatkuu, ensi vuonna 22-vuotiaiden EM-kisoissa pistesija on realismia.

Neuvonen: Voitto tyydytti, aika ei

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen voitti naisten 20 kilometrin mestaruuden jo neljättä kertaa urallaan. Nyt se tuli ajalla 1.39.18.

– Aikaan en ole tyytyväinen, mutta voittoon tietysti. Viimeiset viikot ovat olleet vähän vaikeampia. Syke on ollut pikkuisen korkealla ja on ollut väsymystä. Kisassa tuntui, että pääsisin kovempaa, mutta jalat eivät jaksaneet, eikä syke noussut normaalisti, Neuvonen kertaili.

Laitilan Jyskeen Venla Laiho oli toinen ajalla 1.43.38 ja vatsaongelmista kärsinyt Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka kolmas ajalla 1.47.43.

Korpela kuittasi mestaruuden, Ojalan varoitustili täyttyi

Miesten 30 kilometrin kilpailun voitti Turun Urheiluliiton Matias Korpela ajalla 2.28.08. Kilpailua ensimmäiset reilut 10 kilometriä ylivoimaisesti johtaneen Aleksi Ojalan matka jäi kesken, kun varoitustili täyttyi.

– Tuomareilta tuli lappuja aika tiuhaan tahtiin 5 ja 10 kilometrin välissä. Sitten kävin ”varikolla” ja viimeinen lappu tuli aika pian sen jälkeen. Yritin lyhentää askelta ja muuttaa tekniikka, mutta ei voi mitään. Tämä pitää nyt nollata, Ojala sanoi.

Ojalan toiveissa on kävellä lokakuussa 50 kilometriä Slovakian Dudincessa.

– Katsotaan mihin suuntaan se Slovakian koronatilanne menee, Ojala sanoi.

Korpelalle uran ensimmäinen 30 kilometrin mestaruus maistui, vaikka lajin kotimainen kärkikolmikko Ojala, Aku Partanen ja Jarkko Kinnunen kisasta puuttuivat.

– 10 kilometrin jälkeen, kun Aleksi keskeytti sain varoituksen. Kun olin jo saanut monta huomautusta, otin jalan pois kaasulta. En uskaltanut sen jälkeen vetää ihan maksimilla. Oli kuitenkin kyse ensimmäisestä mestaruudesta, Korpela sanoi.

– Ensimmäinen 10 kilometriä oli sellaista 2.24-25:een aikaan tähtäävää vauhtia, joka olisi ollut minulle nyt paras mahdollinen tulos.

Irintshejev loistovauhdissa: Kesän paras kävely

Espoon Tapioiden Sajan Irintshejev, voitti 17-vuotiaiden 10 kilometriä ennätyksellään 45.45, jolla hän nousee ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

– Se oli minusta jopa kesän paras kävely, vaikka olen kauden aikana tehnyt kolme SE:tä. Tämä oli silti kävelynä ylivoimaisesti paras. Se aika mitä valmentaja Jani Lehtisen kanssa katsottiin, että voisi mennä, alittui reilusti, Irintshejev riemuitsi,

– Tekniikka on minulla aina ollut hyvä. Nyt oli myös hyvä kulku, ja sain viimeisen 1000 metriä käveltyä 4.23:een. Se oli hyvä.

Jokinen ja Nirkkonen ennätyskyydissä

Naantalin Löylyn Jerry Jokinen kiiti 19-vuotiaiden mestariksi ennätyksellään 44.58. Mestaruus ja ennätys olivat herkkua vaikean kauden päätteeksi.

– Tavoite oli alittaa 45 minuuttia ja se meni, Jokinen hehkutti.

Kesän mittaan Jokiselta jäivät sairastelun takia tärkeimmät kilpailut väliin.

– Alkukesästä en ollut tässä kunnossa ja sitten oli suutulehdusta, angiinaa ja muuta joiden takia Kalevan kisat ja omat SM-kisat jäivät väliin, mutta viimeiset treenit ennen tätä kisa menivät jo hyvin, Jokinen kertoi.

Turun Weikkojen Venla-Nora Nirkkonen voitti 19-vuotiaiden 10 kilometriä ennätyksellään 52.51.

– Vauhdinjako oli aika hyvä, vaikka olisi voinut ottaa alun rauhallisemmin, Nirkkonen sanoi.