Kiekonheittäjien leirillä oli väkeä, tunnelmaa ja tuloksia

Kiekonheittäjien kuluvan kauden ensimmäinen NMJ-leiri veti väkeä Liikuntakeskus Pajulahden tiloihin ja tuotti hyvää tulosta, kuten oheinen video kertoo.

– Mukana oli NMJ-ryhmä kokonaisuudessaan ja vierailevina tähtinä Pyry Niskala, Ville Kivioja sekä Olli-Pekka Korhonen. Myös valmentajat olivat ryhdikkäästi paikalla, kiitteli lajivalmentaja Anssi Mäkinen.

– Leirin aikana videoitiin kaikkien heitot liikeanalyysejä varten ja heitettiin leirikisa. Siinä Salla Sipponen (51,35), Vilma Paakkala (47,79) ja Oskari Perälampi (51,41) tekivät halliennätyksensä.

Mattotesteissä heittäjien tulokset olivat Mäkisen silmissä harjoituskauden mukaisia.

– Niskala hätyytteli kevennyshypyssä 60 sentin rajaa, kuulanheitoissa ja 30 metrin paikaltaan juoksussa tehtiin muutamia yksittäisiä ennätyksiä, mutta yleisesti peruskunto- ja voimakausi näkyi tekemisessä, Mäkinen kertaili.

– Punttipaikalla rauta oli kevyttä. Pyry Niskala penkkipunnersi 3 x 170 kiloa, Olli Kivioja teki rinnallevedossa kolmosen 130 kilolla ja Veikko Laitinen penkkasi 130 kiloa ja veti rinnalle 120 kiloa.

Mäkinen kirjasi punttisalista myös nämä tulokset: Helena Leveelahti veti rinnalle 2 x 80 kiloa ja Vilma Paakkala 3 x 75 kiloa. Salla Sipponen penkkipunnersi 85 kiloa ja Leveelahti 67,5 kiloa. Sami Aartolahti kyykkäsi helposti  3 x 165 kiloa ja Paakkala 3 x 90 kiloa

– Kaiken tämän lisäksi analysoitiin omia ja muidenkin heittoja sekä tehtiin huoltavaa harjoittelua, Mäkinen kertaa.