Kevään leiri loi luottamusta: Nezirin kesän tavoite alle 12,90:n (video)

Nooralotta Neziri avasi ulkoratakauden juoksemalla 100 metrin sileän ennätyksensä Espoossa. Kilpailukauden tavoite on pinkaista 100 metrin aidat selvästi alle 13 sekunnin ja onnistua EM- ja olympiakisoissa.

– Juoksin jo kaksi vuotta sitten 12,98. Nyt tavoite olisi juosta aika paljon kovempaa, kun kroppa on ihan erilaisessa kunnossa, Neziri sanoo.

Espoossa juostu 100 metrin ennätys 11,48 tuki mainiosti juoksijan omaa tuntumaa, joka on syntynyt Maltalla ja Italian Formiassa kevään mittaan läpi viedyillä ja onnistuneille harjoitusleireillä.
– Viime vuonna meni kerran alle 13 sekunnin. Nyt lähtökohdat ovat paremmat, joten aika voisi painua sinne 12,80:aan. Sillä taistellaan EM-kisoista hyvistä sijoituksista ja ollaan mukana olympialaissa.

Vuosi sitten Neziri kärsi keväällä etureisivammasta, joka siirsi kilpailukauden alkua. Tuosta kokemuksesta on otettu oppia.

– Omalla tavallaan on otettu iisimmin. Tosi pitkiä ja tosi kovia vetoja on jätetty vähemmälle ja kuunneltu kroppaa. On menty ammattimaisempaa suuntaan, ei ole puskettu läpi harmaan kiven, Neziri sanoo.

Kausi alkaa Dessaussa

Hallikausi ei tänä vuonna ollut isossa roolissa Nezirin talven kokonaisuudessa. 60 metrin aidat livahti silti SM-halleissa ajassa 8,10.

– Loppujen lopuksi saatiin sieltä hyvä tulos esiin. Aika jäykkää juoksu oli koko hallikauden, mutta tavallaan oli tiedossa, että juoksu saattaa olla vähän jäykkää talven harjoittelusta, Neziri muistelee.

Hallikauden jälkeen porilaisjuoksijan treenit ovat edenneet siihen malliin, että toissa vuonna juostulle pika-aitojen SE:lle 12,98 ei voi povata pitkää ikää. Samalla tulee hoidettua myös olympiakisojen 13 sekunnin tulosraja.

– Testitulosten perusteella olen paremmassa kuin kuin edellisinä keväinä, voimat ovat lisääntyneet, aitavälit nopeutuneet ja juoksu näyttää muutenkin paremmalta. Kausi alkaa Saksan Dessaussa 27.5..