Kemppinen kiiti kolmanneksi ennätyksellään Saksassa: ”Oikein hyvä kauden avaus” – Nea Mattila 4:s ja Joonas Rinne 5:s

Pikajuoksija Lotta Kemppinen avasi kilpailukauden 100 metrin ennätyksellä Dessaussa Saksassa. Kemppinen kiihdytti finaalissa jaetulle kolmannelle sijalla ajalla 11,33. Kemppisen aiempi ennätys oli 11,45.

– Juoksussa oli tosi hyvä lähtö ja se tuli hyvin puoleenväliin asti. Sitten tuli joku horjahdus, enkä saanut juoksua korjattua, mutta kokonaisuutena oikein hyvä kauden avaus, Kemppinen sanoi.

Kemppinen oli alkuerin nopein ajalla 11,61. Tuon juoksun Kemppinen kiihdytti 2,1 metriä sekunnissa hönkineeseen vastatuuleen.

– Siinä juoksussa oli tosi napakka vastainen, mutta sain siihen kuitenkin teknisesti tosi hyvän juoksun, Kemppinen kertaili.

Finaalissa odotti yllätys

Kun Kemppinen sitten meni finaalin lähtöön, siellä odotti yllätys.

– Siellä ei ollut ketään ja aikataulu oli jo myöhässä. Kysyin toimitsijalla ja minulle kerrottiin, että nyt olikin päätetty juosta finaali etusuoralla vastakkaiseen suuntaan kuin alkuerä. Meille ulkomaalaisille siitä ei paljon informoitu, mutta hyvin ehdin mukaan, Kemppinen kertoi.

Finaalissa juoksijoita siivitti 1,7 metriä sekunnissa puhaltanut myötäinen. Kilpailun voitti Saksan Jennifer Montag ajalla 11,29.

Kemppinen jakoi kolmannen sijan belgialaisen Rani Rosiuksen kanssa samalla ajalla. Ennätysajallaan Kemppinen, 23, nousee kotimaan kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.

Mattila neljäs 400 metrin aidoissa

Nea Mattila oli Dessaussa 400 metrin aitojen neljäs ajalla 59,17.

– Aitojen ylitys oli ihan hirveää. Siihen nähden hyvä aika, Mattila sanoi.

Mattilalle Dessaun kisa oli paluu arkeen sitten kesän 2019. Kahden vuoden takaisen syksyn ylikunto-ongelmien ja viime kesänä kilpailut estäneen lonkkavamman jälkeen Mattila on päässyt pikku hiljaa normaalin harjoittelun pariin.

– Tavoite on juosta alle 57 sekunnin ja toivon mukaan ne Bergenistä perutut 22-vuotiaiden kisat järjestetään. Jos ne ovat vielä myöhemmin kesällä, se voi olla myös turvallisempaa, Mattila viittasi ennusteisiin, että koronapandemia  laantuu kesän aikana.

Rinne viides 1500 metrillä: Ihan hyvä kauden avaus

Joonas Rinne avasi kilpailukauden 1500 metrin viidennellä sijalla Dessaussa. Rinteen aika tuulisessa säässä oli 3.43,04.

– Ajattelin ennen kilpailua, että jos saisi sellaisen 3.41-42 -alkuisen kauden avauksen, mutta ihan hyvä avauskisa tuokin oli, Rinne sanoi.

Kisa lähti liikkeelle räväkkää vauhtia, joka matkan varrella taantui. Juoksun voitti ranskalainen Baptiste Mischler ajalla 3.39,91

– Vähän oli sellainen tunne, ettei ollut ihan paras isku, mutta kisa onnistui sikäli hyvin, että viimeisellä kierroksella tuntui, että oli vielä hyvin kirivaihdetta jälkeen, Rinne sanoi.

– Kova tuuli ehkä vaikutti. Se tuntui varsinkin etusuoralla.

Vetter heitti nyt 93,20

Johannes Vetter jatkoi Dessaussa hurjaa tulosten tekoa. Hän voitti kilpailun 93,20 kantaneella heitolla. Se tuli kolmannella kierroksella, jota ennen Vetter heitti 87,87 ja 91,86. Julian Weber oli toinen heitettyään 84,51.

DESSAU (GER) 21.5.2021 Euroopankiertue, 16. osakilpailu

Miehet,

100 m (2,2 m/s): 1) Mudiyanselage Abeykoon Sri Lanka 10,09.

1500 m: 1) Baptiste Mischler Ranska 3.39,91 …5) Joonas Rinne Suomi 3.43,04 (kkk).

Seiväs: 1) Sam Kendricks USA 580 … 5) Piotr Lisek Puola 545 (MM-2 2015 & 2019).

Keihäs: 1) Johannes Vetter Saksa 93,20, 2) Julian Weber Saksa 84,51 … 4) Kim Amb Ruotsi 79,72. – Vetter (87,67-91,86-93,20-88,09, -, -).

Naiset,

100 m (1,7 m/s): 1) Jennifer Montag Saksa 11,29, 2) Sina Mayer Saksa 11,30, 3-4) Rani Rosius Belgia & Lotta Kemppinen Suomi 11,33 (kkk). – 1. alkuerä (–2,1 m/s): 1) Kemppinen 11,61.

100 m aj (1,2 m/s): 1) Pia Skrzyszowska Puola 12,92, 2) Elvira Herman Valko-Venäjä 12,94 … 9) Cindy Roleder Saksa 14,02 (MM-2 2015 & EM-1 2016).

400 m aj: 1) Carolina Krafzik Saksa 57,67 … 4) Nea Mattila Suomi 59,17 (kkk).

Korkeus: 1) Irina Herashtshenko Ukraina 192, 2) Jaroslava Mahutshih Ukraina 192.

Pituus: 1) Malaıka Mihambo Saksa 668.