Kausalan koulu jyräsi Hesekisa-finaalissa

Kausalan koulun 6A-luokka Iitistä voitti Tampereella käydyn koululaisten yleisurheilun valtakunnallisen Hese-kisa finaaliin. Luokka teki Pyynikin kentällä lujan kannustuksen saattelemana tasokasta jälkeä kaikissa lajeissa. Voitto heltisi varsin selvällä erolla.

– Uskomaton kokemus. Tämä ei unohdu minulta ja lapsilta koskaan. Yhteishenki ja yritys olivat aivan loistavia, hehkutti Kausalan koulun liikunnanopettaja Sami Häyrynen.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Oulun Kastellin lukion 6C-luokka. Kolmannesta sijasta käytiin tasainen kamppailu, jossa pidemmän korren veti Langinkosken koulun 6C-luokka Kotkasta.

Joensuulainen Niittylahden koulun 6A ja Langinkosken 6C päätyivät tasapisteisiin. Keskinäinen järjestys ratkesi kierrosviestin perusteella. Se takasi kolmannen sijan Langinkosken koululle.

– Mahtava meininki. Oli todella mukava nähdä lasten liikunnan riemu ja toisten tsemppaaminen. Uskon, että lapsille jäi täältä mahtavia yleisurheilumuistoja. Hienoa, että me voimme olla yrityksenä tukemassa lasten liikuntaa, totesi Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Päivän parhaan yksittäisen tuloksen teki Kauhavan Nahkalan koulun 6. luokan 13-vuotias Eerika Koivuniemi. Hän voitti pituushypyn tuloksen 541.  Mainion tuloksen leiskautti myös Helsingin Suomalaisen yhteiskoulun 6C-luokan joukkueessa kilpaillut Laura Einamo. Hän oli pituushypyssä toinen tuloksella 520. Hese-kisan pituushypyssä on käytössä metrin ponnistusalue.

Hese-kisafinaalin muut lajit olivat sukkulaviesti, junnukeihäs ja kierrosviesti, eli 12 x ratakierroksen viesti.

Hakanen: Finaali syntyi yhteistyöllä

Tunnelma finaalissa oli henkeäsalpaava alusta loppuun. Joukkueet kannustivat omiaan kiihkeästi ja äänekkäästi. Kaikkiaan Pyynikin kentällä urheili 17 joukkuetta ympäri Suomen.

– Hese-kisa näytti taas, että yleisurheilu on myös hienoa joukkueurheilua. Yksilösuoritukset unohtuivat, kun kaikki kamppailivat ja kannustivat kaikkensa oman joukkueen menestyksen eteen, totesi kilpailun järjestäneen Tampereen Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen.

– Yhteistyönä tämä kisakin syntyi. Sammon yläkoulun liikuntaluokkalaiset olivat apuna toimitsijatehtävissä ja Varalan Urheiluopisto oli järjestämässä majoituksia kauempaa tulleille joukkueille.

Hese-kisa finaalin tulokset 2017:

1) Kausalan koulu 6A Iitti, 2) Kastellin koulu 6C Pohjois-Pohjanmaa, 3) Langinkosken koulu 6C Kymenlaakso, 4) Niittylahden koulu 6A Pohjois-Karjala, 5) Ruskon Kirkonkylän koulu 6B Varsinais-Suomi, 6) Ruokolahden kirkonkylän koulu 6, Etelä-Karjala, 7) Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoulu 6B, Keski-Suomi, 8) Hyökkälän koulu 6B Uusimaa, 9) Tesomajärven koulu 6A, Häme, 10) Helsingin Suomalainen yhteiskoulu 6C, Helsinki,

11) Nahkalan koulu 6lk, Etelä-Pohjanmaa, 12) Lauttakylän koulu 6A, Satakunta, 13) Ounasvaaran peruskoulu 5A, Lappi, 14) Toivala 6B, Pohjois-Savo, 15) Kätönlahden koulu 6A, Kainuu, 16) Joroisten yhtenäiskoulu 6lk, Etelä-Savo, 17) Raumankarin koulu 6, Keskipohjanmaa.

Hese-kisa on 5-6 luokkalaisille järjestettävä yleisurheilun joukkuekisa, jossa kisataan 12 henkisin joukkuein koulun, paikkakunnan, piirien ja valtakunnan mestaruuksista. Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki koululiikuntaohjelmaa