Katso video: Pasi Oksanen analysoi ja kommentoi sääntömuutoksia

Kansainvälisen yleisurheiluliiton tuomaritehtävissä toimiva Pasi Oksanen käy oheisella videolla läpi kuluvalle vuodelle yleisurheilun sääntöihin tehtyjä keskeisiä muutoksia.

Esillä on monenlaisia asioita: pitääkö ja voiko tuomari korjata tekemänsä virheen, mitä tehdään, jos urheilija heittää omasta syystään esimerkiksi keihästä väärällä vuorolla, ja milloin urheilija saa tällöin uusintavuoron?

Entä, jos heittoa ei jostakin syystä pystytä mittamaan tai voiko lähtötelineen takaosa olla kaarrelähdössä naapuriradan puolella, mitä tarkennuksia lähtö- tai aitajuoksusääntöihin on tullut ja mitä tarkoittaa se, että kilpailusuorituksen suoritusajat lyhenevät kenttälajeissa minuutista 30 sekuntiin poislukien seiväshyppy.

Esillä on myös rinkilajeja koskeva muutos, jonka mukaan ringin takaosassa tapahtuva tahaton astuminen reunuksen päälle tai ringin ulkopuolelle ei ole virhe.

Juttua sääntömuutoksista

Kv. säännöt pdf-muodossa

Haluatko tilata sääntökirjan?

Jos haluat tilata uuden suomenkielisen kv. sääntökirjan (hinta on 10 euroa + toimituskulut), lähetä tilaus osoitteeseen tiedotus@sul.fi (tilauksessa pitää olla nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, toimitusosoite sekä laskutusosoite, jos se on eri kuin toimitusosoite).