Katso video: Liipola heitti ennätyksensä Forssassa

Someron Esan Henri Liipola pyörähteli Forssassa moukarinheiton kevään kotimaisen kärkituloksen 72,99. Heittäjän omaa ennätystä kilpailun voittotulos kohensi 87 sentillä.

Liipolan aiempi ennätys 72,12 syntyi vuosi sitten Forssassa. Viime kesänä Liipola heitti kaikkiaan kolmessa kilpailussa yli 71 metriä ja ensi kesäksi on luvassa parempaa. 

– Nyt heitin kahdesti yli vanhan ennätyksen ja tuo paras heitto oli tosi romua, eli teknisesti huono. Se kertoo, että sieltä on metrejä tulossa, Liipola sanoo.

Liipola, 22, on viime vuoden alusta lähtien opiskellut tietotekniikkaa Ammattikorkeakoulussa Tampereella. Hyvät harjoitusolot ovat luoneet pohjan pidemmille moukarikaarille. Liipolaa valmentaa Kari Pihkanen.

– Nyt on jatkettu harjoittelussa samoilla linjoilla kuin viime vuonna. Niin kauan kuin kehittyy, ei kannata muutella mitään. Kaikissa punttiliikkeissä on tullut ennätyksiä testeissä, Liipola kertaa talven harjoitteluaan.

Liipola kävi talvella kokeilemassa heittokuntoaan talviheittojen Euroopan cupissa Las Palmasissa. Siellä tulos jäi alle 70 metrin, mutta syykin oli selkeä.

– Siinä meni matkustamiseen paljon aikaa enkä päässyt heittämään neljään päivään. Siellä ei ollut mitään verryttelykenttää ja minulle se on iso juttu, että pääsee heittämään koko ajan. Siellä oli ringissä tyhjä olo, Liipola sanoo.

Forssan kilpailun ringissä Liipolalla ei ollut tyhjä olo, ja parempaa on heittäjän mukaan luvassa.   

– Ainakin se 74 metriä pitäisi heittää, Liipola linjaa kesän tavoitteitaan.

Tulokset