Katso leirivideot: Pitkämäen, Keräsen ja Kankaan keihäs lentää ja rauta liikkuu

Team Kangas, eli Hannu Kankaan valmentamat keihäänheittäjät Tero Pitkämäki, Jenni Kangas, Toni Keränen ja kuulantyöntäjä Emilia Kangas ahertavat parasta aikaa Puerto de la Cruzin maisemissa Teneriffalla.

Lajiharjoitteluun painottuvalla, kilpailukauteen valmistavalla leirillä on tehty tasokkaita ja onnistuneita harjoituksia, kuten oheisista Kankaan kuvaamista videokoosteista näkyy. Urheilijasta riippuen meneillään olevan leirin pituus on 2,5-3,5 viikkoa.

Pitkämäki kävi maaliskuussa operaatiossa, jossa puhdistettiin kyynärpäätä. Monet operaatiot läpikäynyt, kokenut huippuheittäjä kuntoutui nopeasti. Leirillä Pitkämäki on heittänyt normaalisti.

– Terolla oli ensimmäinen heittotreeni kaksi viikkoa operaatiosta, ja 3,5 viikkoa operaation jälkeen hän heitti Suomessa jo täydellä vauhdilla. Leirillä Tero on tehnyt erittäin tasapainoisia ja hyviä heittoharjoituksia. Tero on pystynyt heittämään kahdesti viikossa. Kaikki on oikein hyvällä mallilla, Kangas arvioi.

 

,

Jenni Kangas toipui selkäkrampista

Jenni Kankaan leiri alkoi hieman toisenlaisissa merkeissä kuin Pitkämäellä.

– Jennillä oli selkäkramppi kotimaassa ennen leirille lähtöä, mutta selkä saatiin kuntoon leirin ensimmäisellä viikolla lämmöllä, hieronnalla ja oikeanlaisella tekemisellä, Hannu Kangas kertoo.

Viime kesänä 60,98 heittänyt, Universiadien mitalisti on valmentajansa mukaan hyvässä vireessä.

– Jennin tilanne näyttää hyvältä. Hän oli täällä jo aiemmin kolmen viikon leirillä, jossa tuli paljon täysvauhtisia heittoja ja nyt viimeisin heittotreeni oli hyvä, Hannu Kangas sanoo.

Viime kesänä ennätyksekseen 72,43 heittäneen Toni Keräsen, 19, leiri lähti hyvin liikkeelle. Kaksi viimeistä heittoharjoitusta on kuitenkin jätetty varotoimena väliin kyynärpäässä olleiden pienten tuntemusten takia.

– Tonilla tuli viime kesänä Lapinlahdella kyynärpäähän pieni sivusiteen repeämä. Nyt kun kyynärpää vähän varoitti itsestään, jätettiin viimeiset heittotreenit väliin. Toni on tehnyt leirillä ennätyksiä fyysisten ominaisuuksien testeissä ja alkuleiristä heittäminen oli hyvännäköistä ja keihäs pitkällä, Hannu Kangas sanoo.

Team Kangas on tehnyt leirin pääharjoitukset Santa Cruzin kentällä ja harjoitellut muuten Los Realejosin kentällä.

,