Katso heittäjien leirivideo Portugalista: Leveelahdella lupaavia kiekkokaaria

Yleisurheilijoiden kilpailukauden vire hioutuu parasta aikaa useilla eri harjoitusleireillä Portugalissa, Kanarian saarilla ja Turkissa. Oheiselle videolle on koottu treenejä ja tunnelmia valmentaja Anssi Mäkisen vetämältä heittäjien leiriltä Portugalin Monte Gordosta.

– Heitot ovat kulkeneet kaikilla mallikkaasti. Teknisesti tekeminen on ollut hyvää. Punttisalissakin on tehty ennätyksiä tai oltu ennätysten tuntumassa, Mäkinen sanoo.

Monte Gordossa leirillä ovat parasta Helena Leveelahti, Katri Hirvonen, Oskari Perälampi, Joni Syrjälä, Riku Laukkanen, Patrik Torn ja Joonas Oksanen.

Tampereella heinäkuussa käytäviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin tähtäävän Helena Leveelahden kiekko on kaarrellut leirillä lupaavasti, ja hyvin ovat kulkenut myös kuulantyönnön harjoitukset.

– Helenalla kiekonheiton harjoitusheitot ovat olleet siellä 50-53 metrin välillä. Taso on aika korkea ja teknisesti heitto näyttää hyvältä. Punttisalissa 90 kiloa tuli rinnalle kevyesti ja 80 kiloa meni penkistä, joten sekin näyttää ihan hyvältä, Mäkinen sanoo.

Leveelahti, 18, heitti viime kesänä 19-vuotiaiden EM-kisoissa viidenneksi ja sivalsi karsinnassa ennätyksensä 54,67.

– Tämä on ollut yksi minun parhaimmista kevään leireistä koskaan. Tekniikka on mennyt eteenpäin. Olen saanut heiton lähtöä laajemmaksi ja vasenta kättä toimimaan paremmin. Punttisalissakin on tullut enkkoja. Se on lupaa hyviä kaaria kesäksi, Leveelahti sanoo.


Helena Leveelahti

– Tämä on ollut yksi minun parhaimmista kevään leireistä koskaan. Tekniikka on mennyt eteenpäin, Helena Leelahti sanoo Portugalin harjoitusleiristä.