Kangas, Seppänen ja Liipola hakivat kilpailutuntumaa eurocupista

Seppänen hakee oppia ja ideoita Murofushilta Japanista

Moukarinheittäjät Tuomas Seppänen ja Henri Liipola tekivät tulokset 69,79 ja 68,98 heittolajien Euroopan talvicupissa Las Palmasissa. Seppänen oli A-finaalissa kahdestoista ja Liipola B-kilpailussa neljäs. Arttu Kangas työnsi Las Palmasin kuulakilpailussa yhdeksänneksi tuloksella 19,09.

– Kaikki mahdollinen meni pieleen. Mistään ei oikein tullut mitään. Selkä on viime aikoina kiukutellut. Luulin ennen kisaa, ettei se noin paljon haittaisi, mutta tänään se haittasi, välilevyn pullistuman kanssa kamppaileva Seppänen sanoi.

Seppäselle kilpailu oli kauden ensimmäinen. Hän lennätti moukarinsa neljästi yli 69 metrin.

– Heitossa mitään ei tapahtunut, eikä homma teknisesti luonnistanut. Pitää nyt katsoa mikä on selän tilanne ja jatkaa sitten kohti kesää. Aika pettynyt olen. Tämä ei vastannut yhtään niitä odotuksia mitä olin itselleni laittanut.

Liipolan sarjan parhaaksi jäi viimeisellä heitetty 68,98. Edellinen heitto kantoi 68,83 ja oli sarjan toiseksi paras. Liipola on tänä talvena heittänyt Kaustisen SM-talvikisoissa 72,02.

Bigot kukisti Bareishan

Päivän pisimmän moukarikaaren heitti ranskalainen Quentin Bigot. Hän voitti A-kilpailun tuloksella 76,55. Valko-Venäjän Pavel Bareisha oli toinen 74,41 kantaneella heitolla ja Italian Simone Falloni kolmas tuloksella 74,37. Talven kärkitulos on edelleen Bareishan 78,01.

B-kilpailun voitti Ukrainan Andrij Martynjuk, joka heitti 70,46. Hän oli B-kilpailun ainoa 70 metrin ylittäjä. Unkarilaiset Bence Pásztor ja Ákos Hudi olivat toinen ja kolmas tuloksin 69,80 ja 69,28.

Kangas yhdeksäs

Kankaalle Las Palmasin kilpailu oli ulkoratakauden avaus. Hän sai tuloksen kahdella työnnöllä, joista ensimmäinen kantoi 19,06 ja toinen 19,09. Talven mittaan Kangas työnsi halliennätyksensä 20,18.

Euroopan cupin kilpailun voitti Bosnian Mesud Pezer ennätyksellään 20,69. Myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Espanjan Carlos Tobalina ja Portugalin Francisco Belo kohensivat ennätyksiään tuloksin 20,57 ja 20,52.

Las Palmas, Espanja:

Heittolajien Euroopan talvicup:

Miehet, kuula: 1)  Mesud Pezer Bosnia 20,69, 2) Carlos Tobalina Espanja 20,57, 3) Francisco Belo Portugali 20,52,…9) Arttu Kangas Suomi 19,09 (kkk)

Moukari A-kilpailu: 1) Quentin Bigot Ranska 76,55, 2) Pavel Bareisha Valko-Venäjä 74,41, 3) Simone Falloni Italia 74,37,…12) Tuomas Seppänen Suomi 69,79.

B-kilpailu: 1) Andrij Martynjuk Ukraina 70,46,…4) Henri Liipola Suomi 68,98.