Kämäräinen kaipaa heittocupille EM-arvoa

 

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräisen mielestä heittolajien Euroopan talvicupilla pitäisi olla Euroopan talvimestaruuskisojen arvo.

– Pitkissä heitoissa pitäisi olla yhtäläinen tilanne kuin muissa yleisurheilulajeissa, joissa on hallikaudella EM-kilpailut, Kämäräinen sanoo.

Kaikki heittäjät eivät talvisia mittelöitä arvosta. Kämäräinen sen sijaan katsoo, että Leiriassa Portugalissa lauantaina ja sunnuntaina käytävä cup-kilpailu tarjoaa hänelle mahdollisuuden hankkia kokemusta kovista kansainvälisistä kilpailuista.

– Olen vasta viime vuosina oppinut ymmärtämään kuinka arvokasta tuollainen kisakokemus on, ainoana suomalaisena Leiriassa kilpaileva heittäjä sanoo.

Viime kesänä Zürichin EM-kilpailuissa kahdeksanneksi heittänyt Kämäräinen tähtää nyt elokuussa Pekingissä pidettäviin MM-kilpailuihin. Leirian sunnuntainen kilpailu on oiva paikka yrittää rikkoa Pekingin 61 metrin tulosraja.

– Heitin Suomen hallimestaruuskisoissa 59,58, joten nyt täytyy ilman muuta koettaa tavoitella MM-rajaa. Tosin kisoihin on vaarallista mennä vain tulos mielessä. Se ei saa olla siellä pääasiassa, Kämäräinen sanoo.

MM-rajan rikkominen tietäisi Kämäräiselle omaa ennätystä.  Nykyinen on syksyllä Ruotsi-ottelussa heitetty 60,94.

– Sannan kunto on tosi kova, vakuuttaa valmentaja Anssi Mäkinen, jonka silmissä viikonvaihteen kisa on yksi välietappi kohti ulkoratakautta.

– Tämä on tavallaan jatkumoa talven Etelä-Afrikan leirille.

EM-mitalistit paikalla
 

Naisten kiekonheiton tämän hetken ykkönen, Kroatian Sandra Perković ei heitä Leiriassa, mutta luvassa on silti tasokas taisto. Naisten kilpailussa ovat mukana muun muassa viime kesän EM-kakkonen Ranskan Melina Robert-Michon ja kolmonen Saksan Shanice Craft.

– Kisan taso nostaa omakin tasoa. Tosin ihmettelen miksi Perković ei kilpaile, kun hän avasi kauden jo yli 70 metrin heitolla, Kämäräinen sanoo.