Junioreille MM-tulosrajoja ja hyviä tuloksia Mannheimissa, katso videot

Pika-aiturit Valtteri Kalliokulju ja  Ilari Manninen alittivat junioreiden MM-kisojen tulosrajan ja muutkin suomalaiset olivat oivassa vireessä Saksan Mannheimin alle 20-vuotiaiden gaalassa.

Liedon Parmaa edustava Kalliokulju juoksi 110 metrin aitojen A-finaalissa kuudenneksi ajalla 13,93 (+1,2 m/s) ja teki alkuerissä ennätyksensä 13,72 (+1,3).

– Hyvät fiilikset. Finaalissa kolhin vähän viimeisiin aitoihin. Sain kaksi hyvää juoksua. Tästä on hyvä jatkaa, Kalliokulju tuumi.

Myös JKU:n Manninen rikkoi junioreiden MM-kisarajan. Hän voitti 110 metrin aitojen B-finaalin ennätyksellään 13,77 (+ 0,7) ja juoksi alkuerissä myötätuulessa 13,74 (+2,1).

– Kaksi hyvää, rentoa juoksua. Aikaisemmin on juoksuissa joutunut vähän puristelemaan, Manninen kertasi.

Porvoon Akilleksen Viktor Kantele juoksi 110 metrin aitojen alkuerissä ennätyksensä 14,08 (+1,3), joka ei riittänyt jatkoon. Aitakisat juostiin matalilla (0,991 cm) aidoilla.

Olkkonen kolmas, Ahola onnistui kiekossa

Ristiinan Urheilijoiden Emilia Olkkonen oli naisten moukarikilpailussa kolmas heitettyään 60,03, joka jää sentin hänen ennätyksestään. Kisa käytiin neljän kilon välineellä.

– Hyvät fiilikset jäi. Kilpailu lähti huonosti kisa käyntiin, kun ilma oli painostavan kuuma, mutta kolmannen kierroksen jälkeen alkoi sujua. Ei ollut kauhean tehokkaita heittoja, mutta teknisesti hyviä ja rentoja, Olkkonen kertaili.

Kilpailun voitti norjalainen Beatrice Llano, joka heitti 66,24. Australian Alexandra Hulley oli toinen 60,83 kantaneella heitolla.

17-vuotiaiden EM-kisoihin valmistautuva Porin Yleisurheilun Eero Ahola, 17, oli kuulassa kahdeksas tuloksella 17,79. Hän sai kilpailussa kolme mitattua työntöä. Kisa käytiin kuuden kilon kuulalla, jota Ahola on ulkoradoilla työntänyt 17,94.

Kiekonheiton finaalissa Ahola oli neljäs ennätyksellään 50,51. Kilpailussa heitettiin 1,75-kiloista kiekkoa, jota Ahola oli aiemmin heittänyt 47,04. Voiton vei britti George Armstrong tuloksella 58,80

 – Kuula meni penkin alle. Odotukset olivat korkeammat, mutta meni vähän yliyrittämiseksi. Kiekko sujui paremmin, kun tuli ennätys. Molemmissa heitoissa oli minulle ylipainoiset välineet.

Sjundeå IF:n Roope Auvinen oli moukarissa kuudes tuloksella 69,65. Hänen ennätyksensä 69,72. Mannheimissa heitettiin kuuden kilon välinettä.

– Ihan hyvä sarja. Jäin vain seitsemän senttiä ennätyksestä ja vähän seiskakympistä, mikä vähän harmittaa, kun se on SUL:n raja junioreiden MM-kisoihin, Auvinen sanoi.

Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali kuulassa viides tuloksella 15,06. Hänen ennätyksensä on kymmenen senttiä parempi.

– Olosuhteisiin ja työntöihin nähden tulos oli ihan hyvä. Sade alkoi heti, kun kisa lähti liikkeelle, Rouvali totesi.

Tyystjärvi neljäs, Strömberg viides

Imatran Urheilijoiden Arttu Tyystjärvi kimmahteli kolmiloikassa neljänneksi ulkoratojen ennätyksellään 15,18. Aiempi ennätys oli 15,04 viime kesältä.

– Hypyt olivat tasapainoisia. Pari yliastuttua jäi harmittamaan, mutta kuitenkin tämä oli kesän ensimmäinen hyvä kilpailu, Tyystjärvi tuumi.

Larsmo IF:n Alina Strömberg, 17, sivusi seiväshypyssä ulkoratojen ennätystään ylittämällä tasan neljä metriä. Se toi viidennen sijan. Kilpailun voitti Sveitsin Angelica Moser, joka taivutti 440

Lehtonen ennätysvauhdissa

Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen juoksin 100 metrin alkuerissä ennätyksensä 10,78 (+0,6 m/s) ja oli viides. Hän aiempi ennätyksensä oli viime vuonna juostu 10,82.

Naisten 100 metrillä suomalaisilla oli epäonnea. Tuuli kääntyi hyvästä myötäisestä vastaiseksi, kun suomalaisten erät alkoivat. Samalla sää myös viileni ja alkoi sataa

Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala, 18, pinkoi 100 metrin alkuerissä ajan 11,91 (- 0,7 m/s). Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkisen aika alkuerässä oli 12,05 ja

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Sanni Mahonen, 17, juoksi alkuerässään ajan 12,11 (-1,5 m/s).

Oheiset videot ovat Antti Meron käsialaa.

tuloksia

 

,

,

,

,

,

,

,