Hyryläinen kymmenes RAK-puolimaratonilla: Vähän oli varovainen juoksu

Anne-Mari Hyryläinen avasi talven kilpailukauden puolimaratonin 10. sijalla Ra’s al-Khaimassa Arabiemiraateissa. Hyryläisen aika 1.13.40 on talven kotimainen kärkitulos.

Juoksuaan Hyryläinen kuvasi varovaiseksi johtuen lonkankoukistajan kipuilusta, joka ilmaantui kisaa edeltävänä päivänä.

– Aamulla oli verryttelyssä vähän sellainen tunne, että uskaltaako lähteä matkaan, jos se vaikka ärtyy pahasti, mutta juoksussa se ei tuntunut. Jouduin kuitenkin varomaan sitä, ja juoksu meni varovaiseksi, Hyryläinen sanoo.

Hyryläinen tähtää kuntoaan syksyyn ja Dohan MM-kisoihin. Syyskesällä harjoittelua kiusannut jalkaterän hermopinnevaiva on ohi, ja harjoittelussa on päästy normaalitasolle.

– Syys-lokakuusta asti olen pystynyt harjoittelemaan. Alussa mukana oli paljon juoksua korvaa harjoittelua, mutta viimeiset pari kuukautta harjoittelu on ollut normaalia juoksemista. Kilometrimäärät eivät ole vielä ihan sellaisia kuin toivoisin niiden olevan. Harjoituksiin nähden tuo juoksu oli ihan ok, Hyryläinen sanoo.

Vuoden ensimmäisen maratoninsa Hyryläinen aikoo juosta keväällä Hampurissa.

Ra’s al-Khaimassa naisten kilpailun voitti Etiopian Senbere Teferi ajalla 1.05.45. Miesten kilpailun ykkönen oli Kenian Stephen Kiprop huippuajalla ja ennätyksellään 58.42. Se vie 20-vuotiaan juoksijan kaikkien aikojen maailmantilaston jaetulle seitsemännelle sijalle.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Etiopian Abadi Hadis. Parin vuoden takaisten MM-maastojen mitalisti sivusi ennätystään ajalla 58.44.