Holttinen taivutti Somerolla ennätyksen -katso video, Andersson 411

Someron Esan Tommi Holttisen urheilu-uralla täyttyi yksi tavoite, kun hän otti lauantaina nimiinsä Someron monitoimitalon seiväshyppyennätyksen tuloksella 533.

Tulos on myös Holttisen halliennätys ja sentin parempi kuin Eemeli Salomäen nimissä ollut aiempi Someron halliennätys.

– Olen ollut pienenä poikana katsomassa, kun Eemeli hyppäsi täällä. Siitä asti tuo ennätys on ollut tavoite ja nyt se meni, Holttinen hehkutti.

Holttinen hyppäsi lyhyellä, 12 askeleen vauhdilla ja ylitti 533 ensimmäisellään. Sen jälkeen hän yritti kerran korkeudesta 541, mutta jätti sitten kisan siihen. Ylittyessään tulos olisi ollut sentin parempi kuin Holttisen ulkorataennätys.

– Ei ollut enää paukkuja, Holttinen sanoi.

Toiseksi ja kolmanneksi Someron perinteisessä vuodenvaihteen tienoon seiväskilpailussa sijoittuivat Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten ja Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen. Kumpikin ylitti 520. Wecksten oli kolmesti erittäin lähellä mennä 533.

Jalkoihin voimaa, nopeus koheni

Holttisen hallikauden tavoite on rikkoa elokuussa Berliniissä käytävien EM-kisojen tulosraja 555.

– Ominaisuuksien ja tekniikan parantaminen on ollut syksyn tavoite. Jalkoihin on tullut voimaa ja sitä kautta nopeus on parantunut. Tekniikassa on keskitytty seipään kantoon ja kuoppaan vientiin, Holttinen sanoo.

Naisten kilpailussa Salon Vilppaan Laura Sirkiä vei voiton ylitettyään 350. Minna Nikkanen jäi ilman tulosta.

Andersson 411 Tampereella

Esbo IF:n Saga Andersson ylitti 411 Tampereen Urheilijat -38:n hallikisoissa Pirkkahallissa. 17-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Andersson, 17, oli kilpailun selkeästi paras naishyppääjä.

Miesten kilpailun voitti Karijoen Tapparan Santtu Koskiaho,18, halliennätyksellään 496. Aiempi halliennätys oli vuosi sitten hypätty 480.

Somero: 

Someron halliseiväs:

Miehet, seiväshyppy: 1) Tommi Holttinen SomE 533 (kkk), 2) Tomas Wecksten KarhU 520, 3) Eetu Turakainen TuUL 520.

Naiset, seiväs: 1) Laura Sirkiä SalVil 350.

Tampere:

Tampereen Urheilijat -38:n seiväshypyn hallikilpailu:

Naiset, 17-v: 1) Saga Andersson Esbo IF 411 (kkk).

Miehet: 1) Santtu Koskiaho KarjTa 496, 2) Urho Kujanpää TamPy 480.


someron_seivaskisa.jpg

Tomas Wecksten, Tommi Holttinen, Eetu Turakainen ja Minna Nikkanen avasivat hallikauden Someron perinteisessä vuodenvaihteen seiväshyppykilpailussa.