Helander harjoitusjaksolta terävyyden hakuun, Keräsen ennätysparannus palkittiin hopealla

Oliver Helander jätti Kalevan kisojen keihäsfinaalin kaksijakoisissa tunnelmissa. Hän otti odotetun mestaruuden ilman tasoistaan vastusta, muttei ollut tyytyväinen voittotulokseen 81,26. Ennen finaalia hänen toiveissaan oli heittää 85 metriä.

– Sarja oli tasainen, mutta voittotulos olisi saanut olla parempi. Tuki vähän petti ainakin parissa ensimmäisessä heitossa. Siinä meni metrejä, Helander sanoi.

Helanderin kolme mitattua heittoa kantoivat 80,43, 81,26 ja 80,90. Sarjaan mahtui myös yksi selvästi noita pidempi, noin 83 metrin heitto, joka oli täpärästi yliastuttu.

– Ensimmäinen mestaruus tuntuu hyvältä ja kroppa on hyvässä kunnissa,  mutta heitossa oli vähän epävarmuutta, Helander tuumi.

Lähiaikoina Helander tekee lyhyen harjoitusjakson, jolla hän hakee terävyyttä EM-kisoihin.

Keränen: 80 metriä vaatii optimaalisen heiton

Kalevan kisojen finaalin valopilkku oli Toni Keränen. Limingan Niittomiesten heittäjällä on heittokäden kyynärpäästä ristiside poikki, mutta sillä pystyy silti kilpailemaan. Jyväskylässä Hannu Kankaan valmennettava heitti ensin karsinnassa ennätyksekseen 75,84 ja kohensi sitä finaalissa roimasti lukemiin 78,86. Se toi Kalevan kisojen hopean.

– Nyt sain hyvän tuntuman heittoalustaan ja keihään hyvään asentoon. Ne ovat ne kaksi asiaa, joista toinen on aina tämän heitoista puuttunut, Keränen sanoo.

– Karsinnassa löysin heittoon myös rentouden. Tosin olen sellainen tyyppi, että en juuri stressaa tuloksia tai sijoituksia.

Keränen oli Jyväskylässä mainiossa vireessä, sillä sarjaan mahtui myös uran toiseksi pisin heitto, joka kantoi 77,55. Keränen kilpailee seuraavan kerran lauantaina Lapinlahden Motonet GP:ssä. EM-kisojen 80 metrin tulosraja ei ole kaukana, mutta se ei pyöri mielessä.

– Aivan optimaalisella heitolla se voisi mennä, mutta sitten pitäisi miettiä, olisiko syytä lähteä EM-kisoihin, Keränen tuumi.

Omaa ennätystään Kalevan kisojen finaalissa paransi myös pronssille tuloksella 76,94 heittänyt Helanderin seuratoveri Teo Takala. Aiempi ennätys oli viime vuonna heitetty 75,15. Jyväskylässä sarjan toiseksi pisin kaari kantoi 75,03.