Hautalan juoksijavellokset rohmusivat maantiekisan kärkisijat Floridan leirillä

Ville Hautalan juoksijaperheen nuoret rohmusivat kärkisijat Boca massajuoksu -tapahtumassa Floridan Boca Ratonissa. Wilho Hautala voitti 10 kilometriä. Walte ja Wäinö Hautala pinkoivat kaksoisvoiton 5 kilometrin kilpailussa.

Reilun 1 200 juoksijan reitti eteni 26 plusasteen kosteassa hellesäässä Jacksonvilleen kulkevalla valtatiellä. Wilho Hautala, 19, taittoi 10 kilometrin matkan ajassa 33.07 ja vei voiton yli minuutin marginaalilla.

Hautala juoksi kisan vauhtikestävyysharjoituksena osana viiden viikon Floridan harjoitusleiriä, josta on tullut Hautalan sisarusparven vuodenvaihteen perinne.

– Leirin kova harjoitusohjelma, syyskuussa alkanut armeija, syksyn flunssat ja korvatulehdus huomioiden, juoksu oli yllättävän helppoa, Wilho Hautala totesi.

–Yhdeksän viikon alokasaikana oli pakko tinkiä harjoitusmääristä, mutta tästä on hyvä jatkaa. Leiriä on edessä vielä kolme viikkoa, joten yritetään tehdä hyvissä olosuhteissa mahdollisimman monta laadukasta treeniä
.

Walte Hautala, 17, voitti 5 kilometrin kilpailun parastaan yrittämättä ajalla 16.53. Yllättäen kakkoseksi nousi 15-vuotias pikkuveli Wäinö 17.03.

– Veljekset ovat harjoitelleet säntillisesti läpi syksyn ja nyt tällä leirillä, joten tulokset eivät olleet mikään yllätys, poikiaan valmentava Ville Hautala sanoi.

Missouri Southern State -yliopistossa opiskeleva, maileri Janna Hautala ei Ville Hautalan mukaan voinut Yhdysvaltain yliopistourheilun kattojärjestön NCAA:n sääntöjen mukaan juosta maantiekisaa, joten hän juoksi kilpailun ulkopuolella. Ajallaan 19.10 hän olisi yltänyt naisten 5 kilometrillä toiseksi.

Hautalan perheen mitalisaaliin täydensi kolmanneksi naisten 5 kilometrillä sijoittunut perheen äiti Sari Hautala ajalla 21.28.