Flying Finns -maastoissa vauhtia ja hyviä taistoja

Innostusta, vauhtia ja urheilun iloa oli runsaasti tarjolla Vöyrillä, kun Flying Finns -sarjan osakilpailu toi juniorit SM-maastojen maisemiin.

– Hieno päivä, juoksemisen riemua”, myhäili Urheiluliiton kestävyysjuoksuvalmentaja Rami Virlanderkin päivän päätteeksi.

Hän ei ollut mielipiteineen yksin. Junnumaastoihin oli ilmoittautunut kaikenkaikkiaan 344 nuorta, jotka innokkaine kannustajineen toivat säpinää Norrvallan maisemiin.

– Rata oli mielestäni erittäin hyvä, maastojuoksussa mäkeä pitää olla. Toki pyrimme osallistujamäärää kasvattamaan. Nyt oli muutama seura bussilla paikalla, vielä niitä saisi muutama enemmän olla”, Virlander sanoi.

Jokaisessa 9–13-vuotiaiden sarjassa nähtiin tiukkoja taisteluja ja loppuun asti yrittämistä. Osa oli mukana kovin tavoittein, kuten 12-vuotiaiden sarjan voittanut Nora Kytäjä.

– Sillä fiiliksellä lähdin, että yritän voittaa. Rata oli minulle tosi hyvä. Olen suunnistaja, ja siinä oli paljon mäkeä, niin se oli minulle tosi hyvä. Seuraavaksi parit maastojuoksut ja suunnistusta”, Forssan Salamaa edustava Kytäjä sanoi.

Samoin ajatuksin juoksemaan lähti Kannuksen Uraa edustava Eemeli Katajalaakso.

– Voittoa lähdin hakemaan ja se tuli. Rata oli mukava, mutkitteleva. Omanlainen, tykkäsin juosta. Jalkapalloa pelaan Kannuksen Urassa. Juoksu auttaa jalkapalloonkin, kun tulee kestävyyspuolta”, nuorukainen sanoi tyytyväisenä.

Tulokset

 

,