Ennis-Hillin paluu sai fanit liikkeelle Manchesterissä

Hulppeat 25 000 katsojaa tuli Manchesterissä paikalle todistamaan seitsenottelun olympiavoittaja Jessica Ennis-Hillin paluuta kilparadoille. Hän oli kolmas ajalla 13,14 kaupungin kadulle rakennetulla radalla käydyssä 100 metrin aitajuoksussa. Koleassa säässä käydyn kilpailun voitti MM-mitalisti Tiffany Porter ajalla 12,86. Lucy Hatton oli toinen (13,06).

Ennis-Hill synnytti esikoisensa yhdeksän kuukautta sitten. Sitä ennen hän oli tovin sivussa loukkaantumisten takia. Hänen edellinen kilpailunsa oli toissa vuoden heinäkuussa.

– Kilpailutuntumaa puuttuu, mutta tästä on hyvä jatkaa, juoksija arvioi avauskilpailuaan brittimedialle.

Ennis-Hillin, 29, tavoitteena on puolustaa seitsenottelun olympiakultaansa ensi vuonna Rio de Janeirossa, mutta akillesvaivat ovat kiusanneet harjoittelua.

Naisten 150 metrillä brittilahjakkuus Dina Asher-Smith maksoi EM-hallien kalavelkoja Hollannin Dafne Schippersille. Hän nousi lopussa ohi EM-hallien 60 metrin mestarin ja vei voiton ajalla 16,82.

Schippersin aika oli 16,95. EM-hallien pikamatkalla 19-vuotias Asher-Smith oli toinen. Manchesterin kilpailu juostiin suoralla radalla, kuten kaikki muutkin lajit.

Hollannin Churandy Martina oli miesten 150 metrin ykkönen ajalla 15,21.

Ortega kukisti Merritin, Rutherford 801

Miesten 110 metrin aidoissa Kuuban Orlando Ortega viiletti voiton ajalla 13,32. Yhdysvaltain ME-mies Aries Merrit aitoi kakkossijan samalla ajalla. Pituushyppääjä Greg Rutherford ponkaisi Yhdysvaltain leirin jälkeen pituushypyn voittajaksi 801 kantaneella hypyllä.

Miesten 100 metrillä Yhdysvaltain Michael Rodgers oli kiireisin ajalla 10,25. Euroopan 60 metrin hallimestari Richard Kilty oli toinen (10,29) ja konkari Kim Collins kolmas (10,33).

Naisten 100 metrillä Yhdysvaltain Jessica Young kiiti voittoon ajalla 11,33 ja 200 metrin aitojen ykkönen oli Meghan Beesley ajalla 25,28. Seitsenottelija Katarina Johnson-Thompson oli toinen (25,31). Etelä-Afrikan LJ Van Zyl vei miesten 200 metrin aidat ajalla 22,10. Tulos sivuaa suoran radan epävirallista ME-tulosta, joka on Andy Turnerin nimissä viiden vuoden takaa.