Ennätys lämmitti, pieni ero mitaliin harmitti Neziriä

Ennätys lämmitti

Nooralotta Nezirin supertalvi päättyi komeasti 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätykseen 7,97 Prahan EM-kilpailuissa. Finaalin kuudes sija neljä sekunnin sadasosaa mitalista jätti kuitenkin aiturille sopivasti kipinää kevään harjoitteluun.

– Ennätykseen täytyy olla tyytyväinen. Ei voi sanoa, että pieleen meni, mutta pikkuisen alkaa harmittaa noin pieni ero mitaliin. Tässä tarjottiin minulle mitalia, Neziri sanoi.

Mestariksi O2-areenalla pinkoi Valko-Venäjän Alina Talai uudella maansa ennätyksellä 7,85. Nezirille EM-kisojen pistesija oli oiva päätös uran parhaalle hallikaudelle. Porilainen pudotti talven mittaan 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen toissa vuonna syntyneestä 8,07:stä 7,97:ään. Neziri paransi tai sivusi Suomen ennätystä kuuden viikon aikana kuudesti.

– Juoksu tuntui ihan ookolta. Koko hallikausi vaan on ollut niin hirmu tasainen. Juoksut ovat menneet muutaman kymmennyksen sisään riippumatta siitä, onko ollut hyvä tai huono juoksu. Piikki jäi puuttumaan, Neziri linjasi kuuden SE:n sarjaansa.

– Alkuerä oli ihan hirveä. Olin sen jälkeen sitä mieltä, ettei tästä tule mitään. Välieriin sain sitten juoksun ihan hyvin kasaan. Uskon, että olisin pystynyt kovempaan vauhtiin toisessa välierässä, kovemmassa seurassa, Neziri tuumi

Floridasta vauhtia kesään

Nezirille finaalipaikka EM-kilpailuissa oli uran toinen. Jussi Ihamäen valmentama juoksija oli kaksi vuotta sitten Göteborgissa jo kahdeksas.

Turun Urheiluliiton aituri on talven mittaan arvioinut, että 100 metrin aitajuoksussa ollaan kesällä 12,8-alkavissa ajoissa. Tuota aitakuntoa hän aikoo hioa kevään mittaan Tampassa, Floridassa pidettävällä leirillä.

– Leirin aikana on tarkoitus myös kilpailla jonkun verran, Neziri sanoi.

Nezirin kuudes  sija oli Suomen joukkueen ensimmäinen pistesija Prahan EM-kilpailuista ja täyttää puolet Suomen joukkueen kahden pistesijan tavoitteesta. Seuraava pistesija on mahdollinen jo lauantaina, kun Sandra Eriksson juoksee 3000 metrin finaalissa.