Eeva Sajanti kolmas Eindhovenin maratonilla

Turun Urheiluliiton 27-vuotias Eeva Sajanti juoksi Eindhovenissa elämänsä ensimmäisen maratonin aikaan 2.45.16. Hän sijoittui naisten kilpailussa kolmanneksi. Aika on Suomen vuositilaston neljänneksi nopein.

Sajannin edellä tilastossa ovat estejuoksun 19-vuotiaiden EM-mitalisti Alisa Vainio, maratonin MM-kisaedustaja Anne-Mari Hyryläinen ja maratonin hallitseva Suomen mestari Laura Markovaara.

Uransa 800 metrin juoksijana aloittanut Sajanti on toistaiseksi saavuttanut yleisen sarjan SM-kilpailuissa vasta yhden mitalin. Hän sai pronssia vuonna 2008 Kalevan kisojen 3000 metrin estejuoksussa.

Eindhovenin maratonilla miehet juoksivat lujaa. Kenian Stephen Chebogut voitti ajalla 2.05.51, joka vei hänet maailman vuositilastossa seitsemänneksi.  Myös Etiopian Deriba Robi ja Kenian Mark Kiptoo tunkeutuivat maailmantilaston kymmenen parhaan joukkoon.