Barber avasi kauden loistohypyllä (video), Eatonit MM-halleissa

Maailmanmestari Shawn Barber avasi olympiavuoden kilpailut seiväshyppykarnevaaleilla Teksasin Killeenissä. Kanadalaishyppääjä voitti kilpailun ylittämällä 588. Se on pikku hiljaa käynnistyvät hallikauden kärkitulos.

Barber avasi kilpailukauden vuosi sitten samassa paikassa sentin heikommalla tuloksella. Nyt hän yritti Teksasissa myös kuuden metrin ylitystä, mutta ei onnistunut.

Viime kesänä Barber, 21, nosti kauden mittaan ennätyksensä lukemiin 593 ja voitti Pekingin MM-kisoissa maailmanmestaruuden. Ohessa Athletics Canadan video Barberin voittohypystä Teksasissa.

 

Eatonit kisaavat MM-halleissa

Eatonin perhe Ashton ja Brianne Theisen-Eaton kilpailevat maaliskuussa MM-halleissa Portlandissa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) kutsuu MM-hallien miesten ja naisten ottelukisoihin kumpaankin 12 urheilijaa.

Ashton Eaton on miesten halliottelun ME-mies ja tavoittelee Portlandissa jo kolmatta sisäratojen MM-titteliä. Eatonin toivoo kykenevänsä rikkomaan neljä vuotta sitten Istanbulin MM-halleissa tekemänsä miesten halliseitsenottelun ME:n 6645 pistettä.

– Yritän rikkoa ME:n, mutta kilpailustrategia on entinen. Yritän voittaa ja nauttia (kilpailemisesta) ja, jos ennätys on mahdollisuuksien rajoissa, yritetään sitä, Eaton totesi tiedotteessa.

Theisen-Eaton kisaa naisten viisiottelussa. Tavoite on kirkastaa toissa vuonna Sopotin MM-halleissa voitettu hopeamitali.

Portlandiin rakennettu kilpailuareena on Eatoneille kotiradan makuinen, sillä kaksikko harjoittelee Eugenessa, vajaan parin tunnin ajomatkan päässä Portlandista.