Andersson ja Holttinen Someron kärkinimet (video), Snäll junioreiden ykkönen Portugalissa

Esbo IF:n Saga Andersson ja Someron Esan Tommi Holttinen ja voittivat Someron perinteisen vuodenvaihteen seiväshypyn hallikilpailun. Andersson vei naisten kilpailun taivutettuaan 425. Holttinen oli miesten kilpailun paras 525:n ylityksellä.

– Hyppääminen menee koko ajan parempaan suuntaan. Levensin tähän kisaan otetta kaksi senttiä ja tekniikka toimi paremmin. Taustana tässä on se, että hyppäsin kesällä liian leveällä otteella ja kavensin sitä talven ensimmäisiin kisoihin ehkä hieman liikaa, Andersson sanoi.

Syystalven kolmannen kilpailunsa Andersson päätti hyviin yrityksiin korkeudesta 435.

– Se olisi mennyt, kun olisin malttanut tehdä hypyn lopussa vähän enemmän töitä. Nyt jätin hypyt vähän puoliväliin. En työntänyt lopussa tarpeeksi, Andersson tuumi.

Myös Holttinen jätti Someron hallikisan tyytyväisenä. Syksyn onnistuneen harjoittelun tulokset tuntuivat hypyssä, eikä 534:n ylityskään jäänyt kauas. 

– Syksyn aikana on lisätty loikkaharjoittelua ja iskutusta. Sitä kautta on haettu kimmoisuutta ja saatu siten voimaa ja tehoa juoksuun. Testien mukaan on nopeus on parantunut ja kisa kulki nyt hyvin. Noista 534:n ylityksistä yksi olisi voinut mennä, Holttinen kertaili kisaa,  jossa hän hyppäsi lyhyellä, 12 askeleen vauhdilla.

Ohessa Tommi Holttisen 525:n ylitys

,

Snäll: Sellainen vauhdikkaampi vk-lenkki

Forssan Salaman Astrid Snäll voitti naisten junioreiden kilpailun Lissabonissa käydyssä 10 kilometrin katujuoksussa. Kilpailun Snäll juoksi Portugalin Monte Gordossa meneillään olevan harjoitusleirin välipalana ja taittoi reitin ajassa 37.29.

– Se oli sellainen rivakampi vauhtikestävyyslenkki. Juoksun puoliväliin menin 36 minuutin pintaan menevää aikaa, jota tavoittelin, mutta sen jälkeen vatsakrampit, jotka alkoivat kolmessa kilometrissä, alkoivat kiusata sen verran, että vauhti putosi, Snäll sanoi.

– Sää oli hyvä ja reitti oli mukava, vaikka välillä oli mukulakiveä ja 8-9 kilometrin väli oli pelkkää nousua, ja loppu taas pelkkää laskua.

Vielä pari viikkoa jatkuvalla Monte Gordon leirillä Snäll on puurtanut ”perustekemisen” parissa. Juoksu on kulkenut, vaikka syksyn EM-maastoista on kantapäässä muistona vielä haava, kun kilpailijan piikkarin piikki osui siihen. Snäll juoksi pääosan EM-maastojen juniorikisaa ilman toista piikkaria. 

– Mustelmat ja pienet ruhjeet ovat jo parantuneet, mutta haava on vielä muistona, Snäll sanoi.

Yleisurheilutuloksia/ Somero & Lissabon

Somero:

Someron halliseiväs -kilpailu:

Miehet, seiväs: 1) Tommi Holttinen SomE  525, 2) Eetu Turakainen TuUL 485

Naiset: 1) Saga Andersson Esbo IF 425, 2) Minna Nikkanen SomE 395.

Lissabon, Portugali:

Sao Silvestre -katujuoksu:

Naiset, 19-v. 10 km: 1) Astrid Snäll Suomi 37.29.