Andersson hyödynsi Kupittaan kamerat ja treenasi Nikkasen kanssa

Naisten seiväshypyn viime kesän kotimaan tilaston kärkitrio treenasi Turussa saman katon alla, kun Saga Andersson piipahti valmentajaisänsä Björn ”Nalle” Anderssonin kanssa Kupittaan hallissa.

Andersson hyödynsi Kupitaan hyppypaikalla neljästä eri suunnasta hyppyä kuvaavien kameroiden antia, harjoitteli yhtä aikaa Minna Nikkasen kanssa ja vaihtoi ajatuksia SUL:n seiväshyppyvalmentaja Jarno Koivusen kanssa. Myöhemmin samassa sessiossa treenasi myös Wilma Murto.

– Meillä oli Kupitaalla hyppyjen kuvaussessio, Saga tuli mukaan ja pidettiin porukkatreenit. Samalla voitiin vaihtaa ajatuksia Nallen kanssa, ja miettiä asioita porukalla. Seuraavaa yhteistä treeni- ja kuvauspäivää katseltiin jo, Koivunen sanoo.

Anderssonille ja Nikkaselle yhteistreeni oli pientä vaihtelua syksyn peruskuntovoittoiseen harjoitteluun.

– Tekemiseen tulee enemmän tsemppiä, kun treenaa Nikkasen kanssa. Ei voi sanoa, että se olisi kilpailua, mutta on siinä paljon enemmän fiilistä, kuin yksin hypätessä, Andersson kiitteli yhteisharjoituksia.

Viime kesänä 442 taivuttanut Andersson on edennyt syksyn harjoittelussaan ilman takaiskuja. Turussa hän kävi katsomassa miltä tekniikka näyttää, kun hyppyä kuvataan eri kulmista.

– Heiluri on parantanut ja tekniikka on mennyt eteenpäin. Nyt hypystä sai jatkoa ajatellen hyviä vinkkejä, kun sitä pääsi katsomaan eri kulmista. Esimerkiksi ylhäältä kuvattuna näkee hyvin mihin suuntaan seiväs taipuu, Andersson sanoo.

Treenisessio Anderssonin kanssa oli pientä vaihtelua Nikkasenkin perustreeniin painottuneeseen syksyyn

– Kiva nähdä missä Saga menee tekniikan suhteen ja hyvä, että hänkin pääsi hyödyntämään tätä kuvaustekniikkaa. On aina mukava nähdä mitä muut tekevät, Nikkanen sanoi 

Nikkasen oma harjoittelu etenee suunnitelmien mukaan.

– Treenit ovat menneet hyvin. Jalat ovat viime aikojen peruskuntotreenistä väsyneet, mutta pystyin silti hyppäämään ja toistamaan tekniikka yllättävän hyvin 10 askeleen vauhdilla, Nikkanen sanoi.

– Seuraavan kuukauden tai puolentoista kuukauden harjoittelu kertoo sitten miltä hyppy näyttää hallikautta ajatellen.

Koivusen silmissä kotimaan kärkihyppääjien harjoittelu etenee lupaavasti.

– Minna ja Wilma hyppäsivät molemmat ensimmäistä kertaa 10 askeleen vauhdilla ja sillä tuli hyviä hyppyjä, vaikka on treenattu aika kovaa ja nyt kokeiltiin hyppyä ensi kertaa vähän pidemmällä vauhdilla. Saga hyppäsi jo 16 askeleen vauhdilla ja hänen hyppynsä olivat vuodenaikaan nähden oikein hyviä. Maastalähtö oli viime kesä laajempi ja heiluri paremp, Koivunen sanoi.