92-vuotias juoksi maratonin, ikä ei paina Keflezighiä

Ikä on suhteellinen juttu kestävyysjuoksussa. San Diegon Rock´n roll -juoksutapahtumassa nähtiin parikin poikkeuksellista suoritusta. 92-vuotias Harriette Thompson juoksi maratonin ajassa 7.24.36 ja on siten vanhin maratonin läpi juossut henkilö.

Vuosi sitten Thompson juoksi matkan ajassa 7.07.00, joka on yli 90-vuotiaiden ennätys. Tämän vuoden juoksullaan Thompson kokosi yli 100 000 dollaria hyväntekeväisyyteen.

Tuntuvasti vauhdikkaammin liikkui 40-vuotias amerikkalainen Meb Keflezighi. Maratonjuoksun olympiamitalisti ja muun muassa Bostonin maratonin voittaja pinkoi Yhdysvaltain aikuisurheilijoiden puolimaratonmestaruuden loistoajalla 1.02.29. Se on nopein puolimaraton, jonka 40-vuotias tai vanhempi on koskaan juossut.

Puolimaraton oli osa San Diegon Rock ‘n’ Roll -maratontapahtumaa. Keflezighi oli puolimaratonkilpailun kakkonen. Voiton vei amerikkalainen Jordan Chipangama (1.02.27).

– Tavoite oli voittaa mestaruus ja se toteutui, olisin tosin halunnut voittaa myös koko kilpailun,Keflezighi tuumi USA Todaylle.