16-vuotias Sani Brown 100 metrin mestariksi ajalla 10,28 (video)

Japanin sprintterilupaus Abdul Hakim Sani Brown ei pettänyt katsojien odotuksia Kolumbian Calissa. Hän voitti 17-vuotiaiden MM-kisojen 100 metriä ylivoimaisesti kisojen ennätysajalla 10,28, joka syntyi lievään vastatuuleen (-0,4 m/s).

Toiseksi sijoittunut Brasilian Derick Silva ehti maaliin ajassa 10,49.

Sani Brown, 16, hallitsi finaalia alusta loppuun. Japanilaisen äidin ja ghanalaisen isän omaava 187-senttinen juoksija kiihdytti alkuerissä 10,30 (-0,1) ja saman ajan uudelleen välierissä 1,2 metriä sekunnissa hönkineeseen vastaiseen.

– Starttia pitää parantaa, jos meinaa juosta lujempaa, Sani Brown totesi IAAF:lle.

Nuorukaisen ohjelmaa kuuluu Kolumbiassa myös 200 metriä, jonka hän on juossut 20,56. Sata metriä hän oli tällä kaudella pinkaissut ennen MM-kisoja 10,30.

MM-kisojen kilpailupaikka Cali sijaitsee noin tuhannen metrin korkeudesta merenpinnasta, joka on pieni etu pikajuoksussa.