Ojala kaipasi kilpakumppaneitaan kirittämään, Neuvonen naisten mestariksi

Ojala kaipasi kilpakumppaneitaan kirittämään

Turun Weikkojen Aleksi Ojala kaipasi tuttuja kilpakumppaneitaan Aku Partasta ja Jarkko Kinnusta kirittäjiksi, mutta löysi loistovauhdin ılman heitäkin Kalevan kisojen 20 kilometrin kävelyssä. Ojala uusi viime vuoden mestaruutensa ajalla 1.25.37.

– Olisin kaivannut Akua ja Jarkkoa mukaan, mutta he valmistautuvat tahollaan Rioon. Täällä oli kuitenkin hieno yleisö, joka kannusti koko matkan, Ojala totesi.

Partanen hio parasta aikaa kuntoaan vuoristoleirillä Espanjan Sierra Nevadassa, Kinnunen taas on päässyt harjoittelun makuun toivuttuaan kolmen viikon sairastelusta. Hän poti erittäin sitkeän ylähengitysteiden infektion.

Kaksi neljäkymppistä jäljellä

Ojalalle Kalevan kisojen 20 kilometriä oli osa valmistautumista olympiakisoihin. Kisakuntoaan hän terästää vielä normaalin harjoittelun ohella kahdella kovalla 40 kilometrin lenkillä.

Partasen mukaan olympiavalmistelut ovat sujuneet hyvin lukuun ottamatta hiljattain ollutta kahden viikon jaksoa, jonka aikana kroppa ei tahtonut palautua. Olympialaiset eivät hänen mukaan ole pyörineet mielessä.

– Olen yrittänyt olla ajattelematta sitä. Olen sen verran hermoilevaa tyyppiä. Mennään päivä kerrallaan, Ojala tuumi.

Ouluun Partanen tuli tietäen, että edessä on soolokisa ilman vastusta.

– Yritin lähteä maltilla, mutta en onnistunut, mutta kyllä se vauhti sitten rauhoittui sinne 4.15 minuutin kilometritahtiin, Ojala muisteli kilpailua, jonka alkuun hän käveli yhden kilometrin 4.05:een.

Ojalan mukaan nesteen imeytymisessä ei ollut ongelmia, mutta hän joutui matkalla oksentamaan.

– Neste imeytyi kyllä. Sattui vain huono hetki, Ojala tuumi.

Toiseksi Raatin kentän kupeessa kilometrin radalla käydyssä kilpailussa nousi Esbo IF:n Elmo Koivunen. Hän ei tahtonut saada loppumatkasta jalkoja toimimaan kunnolla ja tuli maaliin ajassa 1.32.12.

Turun Urheiluliiton Matias Korpela oli kiinni toisessa kisan lopuille asti, mutta liputettiin sitten ulos. Kisan kärkitaistoon kurottanut Eemeli Kiiski koki saman kohtalon jo aiemmin.

Neuvonen ennätyksellä mestariksi

Naisten 10 kilometrin kilpailuun voittoon käveli Lappeenrannan Urheilumiesten Elisa Neuvonen ennätyksellään 47.47. Vuosi sitten hän oli viides, mutta kilpailusta puuttui koko viime vuoden mitalikolmikko.

– Oli aika rankkaa verrattuna minun lempikeliini, Neuvonen kertasi hellesäässä käytyä kilpailua.

Toiseksi naisten 10 kilometrillä viiletti Espoon Tapioiden Hele Haapaniemi niin ikään omalla ennätyksellään 48.34.

Lappeenrannan Urheilumiesten Tiia Kuikka oli kolmas (51.37) ja kotiyleisön edessä kävellyt Oulun Pyrinnön Elina Heikkinen neljäs ennätyksellään 53.37.