Keihäänheiton maajoukkueohjelma

Petteri Piironen – Kuortane OTC
petteri.piironen@sul.fi

Olavi Parjanen – Joensuun kaupunki
olavi.parjanen@sul.fi

Keihäänheiton maajoukkueohjelman tavoitteena on toimia järjestelmänä, joka jatkaa suomalaisen keihäänheiton menestyksekästä perinnettä aikuisten arvokilpailuissa.

Keihäänheiton maajoukkueohjelma toteutetaan Suomen Urheiluliiton, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön sekä Kuortaneen Urheiluopiston yhteistyöllä.

Ohjelman periaatteet ja tavoitteet

Urheilijoiden laadukas valmennus ja sen tukeminen on maajoukkueohjelman tavoite. Keihäänheiton maajoukkueohjelma koostuu keihäänheiton maajoukkueryhmän yhteisistä Check Point -leireistä Kuortaneella, joita on 6 per vuosi. Leireillä tehdään tekniikkaseurantaa, fyysisen suorituskyvyn seurantaa sekä harjoitellaan yhdessä muiden huippuheittäjien kanssa.

Lisäksi urheilijoilla on mahdollisuus valmentautua Kuortaneen huippuolosuhteissa lähes rajattomasti. Fysioterapiaa sekä valmennusta on saatavilla ohjelman puitteissa kaikille ohjelmassa mukana oleville urheilijoille.

Asiantuntijapalvelut

Jokaisella valmennusryhmäurheilijalla tulee olla henkilökohtainen omalääkäri sekä fysioterapeutti ja lihashuoltaja. Valmennusryhmäurheilijoiden terveydenhuollon toimivuutta koordinoi Tanja Komulainen.

Ida Voutilainen toimii fysioterapeuttina päivittäisenä tukena valmennuksessa Kuortaneen keskuksessa.

Mikko Latvala ominaisuusvalmennus nopeus ja kehonhallinta

Teemu Rauhala testaus ja voimavalmennus

Tuomas Rytkönen ominaisuusvalmennuksen konsultti

KIHU:n asiantuntijat Tomi Vänttinen, Tapani Keränen

Kalenteri

Yhteiset tapahtumat

Leirit

Keihäsvalmentajien osaamisohjelma

Valmennusosaaminen on menestyksekkään urheilun kulmakivi. Keihäänheittoon on kehitetty ja toteutuksessa keihäänheittovalmentajille suunniteltu huippuvalmentajakoulutus. Se toteutetaan yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Koulutuksessa opiskelee tällä hetkellä 10 valmentajaa.

Valmentajakoulutuksesta voit kysyä lisää Tapio Rajalalta tai Petteri Piiroselta.