Kehuja, kiitoksia ja juhlahumua SUL-nelikon läksiäisissä

Kehuja ei säästelty, eikä kiitosta kaihdettu, kun nimekäs ex-urheilijoiden ja SUL:n entisten ja nykyisten työntekijöiden ja johtajien kaarti hyvästeli Urheiluliiton työntekijänelikon Irma Nevala, Arto Kuusisto, Samuli Vasala ja Jouko Nousiainen.

Lämminhenkistä ja letkeää läksiäisiltaa juhlistivat muun muassa Lasse Virén, Arto Bryggare, Tiina Lillak, Helinä Marjamaa, Ringa Ropo, Reijo Ståhlberg ja Tuija Helander. Useiden liiton entisten ja nykyisten työntekijöiden lisäksi paikalla olivat SUL:n ex-johtajat Carl-Olaf Homén ja Antti Pihlakoski.

- Irma Nevalalla on ainutlaatuinen kyky olla urheilijan mukana tukemassa elämän suurissa kriiseissä, eikä yksinomaan urheiluelämän vastamäissä, totesi moni ex-urheilija, joiden kanssa Nevala vuosien mittaan teki töitä ja ystävystyi.

Nevala ja liitossa viestintätöissä ja julkaisujen parissa pitkään ahertanut Nousiainen jäivät eläkkeelle. Kuusisto siirtyi talousjohtajan paikalta Valon controllerin tehtävään ja Vasala harrasteliikuntajohtajan pestistä Valon ja Olympiakomitean urheiluliiketoiminnan kehitysyhtiön toimitusjohtajaksi.

Kiitospuheessaan Nevalalle SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä muisteli yleisurheilun kotimaista alkuhistoriaan Hannes Kolehmaisen ajoista Urho Kekkosen kauteen SUL:n johdossa. Mäkelän mukaan noista vuosista kumpuaa arvopohja, jota Nevala 35-vuotisella SUL-urallaan edusti ja edisti.

- Se on näkynyt tinkimättömässä laatutasossa liittyen muun muuassa liiton protokollaan ja etikettiin. Samalla Nevala on tullut tehneeksi suuren työn liiton yhteiskuntasuhteiden hoitajana, Mäkelä kiitteli.

- Nevalan sydämen asia on ollut pyyteetön huolehtiminen liiton henkilöstöstä ja järjestön väestä laajemminkin, Mäkelä muisteli ja kiitti Nevalaa myös omalla työurallaan saamastaan tuesta.

 

Arvokisat hioivat Kuusiston taitoja

 

Estejuoksijana aktiivivuosinaan menestynyt Kuusisto jätti SUL:ssä taakseen viidentoista vuoden työuran. Se piti sisällään monenlaisia vaiheita ja useita Suomessa järjestettyjä arvokisoja.

- Näen erityisen arvokkaana, että Kuusisto ei missään vaiheessa tyytynyt vain numeroiden murskaamiseen. Hänellä oli merkittävä panos koko liiton strategisessa kehittämisessä johtoryhmän jäsenenä, Mäkelä kertaili.

- Erityisen kovilla hän oli vetäessään taloutta arvokisaprojekteissa vuosina 2012 ja 2005. Ne kasvattivat merkittävästi hänen asiantuntemustaan urheilutalouden saralla, Mäkelä totesi.

- Kannustan Artoa säilyttämään uudessakin työpaikassaan kokonaisvaltaisen kehittämisotteen suomalaiseen urheiluun, jonka tulee kasvaa ensisijaisesti seuroissa, eikä Radiokadulla.

 

Vasalalle kiitosta uutteruudesta ja huolenpidosta

 

Kestävyysjuoksijana menestynyt Vasala työskenteli liitossa markkinoinnin parissa ennen kuin siirtyi harrasteliikuntajohtajaksi.

- Juoksu-uran tuomat loistavat pohjat, tarmokkuus, ahkeruus, kova vastuunotto ja ammattitaito ovat vieneet Samulin nousukierteistä uraa eteenpäin. SUL:ssa hän on pystynyt rakentamaan organisaation, jossa alaisista pidetään huolta, eikä hän kiireistään huolimatta ole unohtanut omaa perhettään, Mäkelä totesi.

Nousiainen työskenteli yhteensä liki 30 vuotta Urheiluliiton tiedotuksessa sekä liiton julkaisuyhtiön toimitusjohtajana ja päätoimittajana.

- Työuransa aikana Nousiainen näki printtiviestinnän kulta-ajan ja ehti kokea myös digitaalisen vallankumouksen, Mäkelä totesi.

- Nousiaisen erinomaiset sosiaaliset taidot ovat keränneet kiitosta laajasti. Hänellä on ollut myös kyky kannustaa liiton julkaisujen tekijöitä. Sain sen itsekin kokea aikanaan Huippu-Urheilu-Uutisten päätoimittajana.

sul_1vsn-6590.jpg
sul_1vsn-6636.jpg