Götzis olympiavoittaja Ennis-Hillin paluukilpailu

Olympiavoittaja Jessica Ennis-Hill on väkevä lisä toukokuun lopussa Itävallan Götzisissä käytävän perinteikkään moniottelukilpailun osallistujalistaan.

Ennis-Hill, 28, urakoi Götzisissä ensimmäisen seitsenottelunsa sitten vuoden 2012 Lontoon olympiavoiton.

Ennis-Hill on kilpaillut viimeksi kesällä 2013, jolloin hän oli mukana muutamissa yksittäisten lajien kilpailuissa ennen kuin kausi päättyi loukkaantumiseen. Viime vuoden hän oli tyystin sivussa kilpailuista. Hän synnytti esikoisensa Reggien heinäkuussa.

Götzisissä Ennis-Hillin haastajiin lukeutuu muun muassa kilpailun viime kesänä 6682 pisteen tuloksella voittanut brittimaajoukkuetoveri Katarina Johnson-Thompson.

- Todella hyvä uutinen. Jokainen ottelija tietää, että tämä on lajin ykköskisa olympia- ja MM-kisojen ohessa, joten oli selvää, että se on myös kisa, jossa "Jess" tekee paluun, Johnson-Thompson hehkutti brittimediassa.

Johnson-Thompson, 22, menetti itse viime kesänä mahdollisuuden taisteluun EM-tittelistä ja Kansainyhteisön kisojen mestaruudesta jalkavamman takia. Hän palaa kilpa-areenoille jo kuluvalla hallikaudella.

Moniottelun toukokuisen klassikkokisan seitsenotteluun tuo oman mausteensa myös Zürichin ENM-kisojen pikajuoksukuningatar Dafne Schippers. Hän palaa seitsenottelun pariin ja kisaa Götzisissä.

 

Eaton ja Hardee vastakkain

Toukokuun 30.-31. päivinä Götzisissä käytävän moniottelukilpailun kymmenottelussa nähdään mielenkiintoinen taistelu, kun viime kesän kilpailukaudella 400 metrin aitoihin keskittynyt, mutta silti moniottelumaista harjoittelua jatkanut ME-mies Ashton Eaton palaa kymmenottelun pariin.

Eaton haastaa Götzisissä muun muassa amerikkalaisen maajoukkuetoverinsa, olympiakakkosen ja kaksinkertaisen maailmanmestarin Trey Hardeen, joka voitti kisan viime vuonna 8518 pisteen tuloksella.

14.01.2015 - 09:43