​Tampereen Pyrintö Flying Finns -hallitonnien kärki

​Tampereen Pyrintö Flying Finns  -hallitonnien kärki

Nuorten kestävyysjuoksun Flying Finns –kilpailusarjan avannut hallitonnit -osakilpailu keräsi kilpailusarjan kaikkien aikojen toiseksi suurimman osanottajamäärän. Mukana oli yli 1400 junioria sarjoissa tyttöjen ja poikien 9-19-vuotiaiden sarjoissa. He osallistuivat kotiratakilpailuissa 1000 metrin hallikilpailuihin ympäri Suomen.

Seurojen välisessä kilpailussa hallitonnien kärkiseura oli Tampereen Pyrintö. Seuralla on puolustettavanaan kolme perättäistä koko Flying Finns –kilpailusarjan voittoa.

Toisella sijalla seurojen välisessä kilpailussa hallitonnien jälkeen on Turun Urheiluliitto ja kolmantena Lahden Ahkera. Seuraavilla sijoilla ovat Jyväskylän Kenttäurheilijat, Helsingin Kisa-Veikot ja Kuopion Reipas.

Nopeimman hallitonnin juoksi tänä vuonna 19-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Mikko Rahkola Pudasjärven Urheilijoista. Hän pyyhkäisi 1000 metriä 2.33,25.

Tyttöjen sarjoissa parasta vauhtia pitivät Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lotta Mäkinen 2.59,32 (T15 sarjassa) ja Heini Ikonen 2.59,36 (T17-sarjassa).

Flying Finns –kilpailusarja jatkuu toisella osakilpailulla Vöyrin SM-maastoissa 8. toukokuuta ja päivää aiemmin samassa paikassa lauantain Flying Finns –junnumaastoissa.