Valmentajatutkinto

TASO 3 – VALMENTAJATUTKINTO

Tutkinnon osaamistavoite
Tutkinnon jälkeen valmentaja osaa suunnitella ja valmentaa yleisurheilijoita halliten lajianalyysin, urheilija-analyysin ja valmennuksen ohjelmoinnin perusteet kansainvälisen tason tuloskehityksen mahdollistavalla tavalla.

Tutkinnon oppisisältö ja kesto
Yleinen valmennusoppi, valmentajana kehittyminen, valmennuksen tukitoimet ja lajiryhmäkohtainen koulutus, joka sisältää lajianalyysin, lajitekniikat, harjoittelun toteutuksen ja ohjelmoinnin.
Tutkinto koostuu viidestä perjantai-sunnuntai lähijaksosta (lounaasta lounaaseen) ja etäopiskelusta. Tutkinto sisältää kaikille yhteiset opinnot ja lajiryhmäkohtaiset opinnot oppilaan valitsemassa lajiryhmässä. Lähiopiskelujaksojen kesto on 130 tuntia. HUOM! Tutkinnon tarkennettu oppisisältö julkaistaan helmikuussa 2021.

Valintakriteeri
Hakijalta edellytetään, että hän on suorittanut nuorisovalmentajatutkinnon, on vähintään 18-vuotias ja on valmentanut vähintään kaksi vuotta.

Seuraavan valmentajatututkinto alkaa lokakuussa 2021. Tutkinto on suunnattu kaikille lajiryhmille. Haku tutkinnolle on 15.9.2021 mennessä os. www.yleisurheilurekisteri.fi, palvelutunnus VALMTUT2020. Koulutuspaikkana on Liikuntakeskus Pajulahti.

Tutkinnon hinta on 800 euroa (sis. majoitus, ruokailu, tilat, opetus ja opetusmateriaali).

Tiedustelut

Jorma Kemppainen p. 0400 616609 (jorma.kemppainen@sul.fi)