Valmentajatutkinto

TASO 3 - VALMENTAJATUTKINTO

Tutkinnon osaamistavoite                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Tutkinnon jälkeen valmentaja osaa suunnitella ja valmentaa yleisurheilijoita halliten lajianalyysin, urheilija-analyysin ja valmennuksen ohjelmoinnin perusteet kansainvälisen tason tuloskehityksen mahdollistavalla tavalla.

Tutkinnon oppisisältö ja kesto                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Yleinen valmennusoppi, valmentajana kehittyminen, valmennuksen tukitoimet ja lajiryhmäkohtainen koulutus, joka sisältää lajianalyysin, lajitekniikat, harjoittelun toteutuksen ja ohjelmoinnin.
Tutkinto koostuu viidestä perjantai-sunnuntai lähijaksosta (lounaasta lounaaseen) ja etäopiskelusta. Tutkinto sisältää kaikille yhteiset opinnot ja lajiryhmäkohtaiset opinnot oppilaan valitsemassa lajiryhmässä. Lähiopiskelujaksojen kesto on 130 tuntia.

Valintakriteeri                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Hakijalta edellytetään, että hän on suorittanut nuorisovalmentajatutkinnon, on vähintään 18-vuotias ja on valmentanut vähintään kaksi vuotta.

Seuraava tutkinto on suunnattu pika- ja aitajuoksu-, kestävyysjuoksu-, hyppy- ja heittovalmentajille sekä moniotteluvalmentajille. Tutkinnon alustava aikataulu: 12.-14.10.2018/9.-11.11.2018/7.-9.12.2018/15.-17.3.2019/12.-14.4.2019. Ensimmäisellä ja viidennellä lähijaksolla opiskellaan yhdessä valmennuksen perusteita (pe klo 12 - su klo 13). Toinen, kolmas ja neljäs lähijakso ovat lajijaksoja (pe klo 17 - su klo 13).

Koulutuspaikkoina ovat Kuortane ja Pajulahti.Tutkinnon hinta on 800 euroa (majoitus, ruokailu, tilat, opetus ja opetusmateriaali).

Haku 27.8. mennessä www.yleisurheilurekisteri.fi, palvelutunnus 2018VALMTUT         

SEURAAVA TUTKINTO ALKAA SYKSYLLÄ 2019. Aikataulu tulee tähän maaliskuun aikana.

                                                                                                                                                    

Tiedustelut
SUL:n koulutuspäällikkö Tapio Rajala p. 0400 442493, tapio.rajala(at)sul.fi