Wirz: Kilpailujärjestelmän markkinoitava EM-kisoja

Euroopan yleisurheiluliiton (EA) puheenjohtaja Hansjörg Wirz katsoo Euroopan mestaruuskisojen vaativan karsintajärjestelmää, joka markkinoi kisoja.
- On aika selvää, ettei meillä ole selkeää karsintajärjestelmää, joka tukisi EM-kisoja, jos tilannetta verrataan vaikka jalkapalloon, jossa karsintajärjestelmä promotoi arvoturnauksia, Wirz sanoo EA:n nettisivuilla.
Wirz viittaa EA:n haluun järjestää eurooppalaisista kilpailuista koostuva liiga, joka toimisi osana valintajärjestelmää saman vuoden EM-kilpailuille. Käytännössä se olisi muutaman kilpailun eurooppalainen kilpailusarja, josta voisi lunastaa paikan EM-kisoihin.
- Meidän pitäisi rakentaa EM-kisojen brändiä integroimalla ja linkittämällä yhteen yhden päivän kilpailut, maajoukkueiden EM-kilpailut sekä EM-kisojen valintajärjestelmä, Wirz sanoo.
Wirz muistuttaa, että viime kesänä Zürichin EM-kisoilla oli yhteen laskien 358 miljoonaa tv-katselijaa. Tiensä Letzigrunden stadionille löysi kisapäivien aikana yhteensä 148·432 yleisurheilun ystävää. Stadionille odotettiin kuitenkin enemmän väkeä.
- Lipunmyynti ei ollut sitä mitä odotettiin, mutta keskimäärin iltasessioihin myytiin 80,7 prosenttia lipuista, joten väite, että tapahtuma ei olisi houkutellut suuria yleisömääriä, ei pidä paikkaansa, Wirz sanoo.
- Joinakin iltoina täyttöaste oli 95 prosenttia ja noin 100 000 ihmistä seurasi maantielajien kilpailuja, Wirz muistuttaa.