HUU: Oskari Mörön harjoittelu juniorista EM-finalistiksi

Aitajuoksija Oskari Mörön ensi kesän tavoitteet ovat kirkkaat ja harjoittelu hyvässä vauhdissa.

- Päätavoite on Pekingin MM-kisoissa, mutta 22-vuotiaiden EM-kisat Tallinnassa ovat hyvä välietappi. Meitä on siinä tämän ikäluokan 400 metrin aitojen kärjessä aika tasainen porukka. Tulee hyvä kisa, Mörö ennakoi Tallinnan kisoja.

Viime kesänä Mörö pinkoi Zürichin EM-kisoissa 400 metrin aitojen finaaliin ja välierissä komea SE:n 49,08. Matkalla EM-finalistiksi Mörö on selättänyt monet takaiskut yhteistyössä valmentajansa Atte Pettisen johdolla.

Joulun alla ilmestyneessä Suomen Urheiluliiton valmennusjulkaisussa Huippu-Urheilu-Uutiset -lehdessä (4/2014) Mörö ja Pettinen avaavat juoksijan menestyksen taustoja ja kertovat aiturin harjoittelusta. Mukana on harjoitusesimerkkejä lohjalaisaiturin juniorivuosista aina viime kesän EM-kisohin asti.

HUU-lehden sivuilta löytyy myös kattava tietopaketti Kuortaneen keihässeminaarista, kenialaisen keihäänheiton Kansainyhteisön mestarin Julis Yegon  henkilökuva sekä valmentaja Petteri Jousteen raportit brittivalmentajien Tony Hadleyn ja Steve Fudgen ajatuksia pikajuoksuharjoitteluun liittyen.

Neljästi vuodessa ilmestyvän valmennusjulkaisun voi tilata numerosta 09 777 3400 tai sähköpostilla: tilaajapalvelu@yap.fi