Yhteistyössä

Hese-kisojen yhteistyökumppanit ovat: Hesburger, Terve Koululainen (TEKO), Fazer Xylimax ja Mehukatti.

Hesburger

Nuorisoyleisurheilun yhteistyökumppani Hesburger on ollut mukana Suomen Urheiluliiton kanssa yhteistyössä rakentamassa H-hetki koululiikuntaohjelman perusteita vuodesta 2004. Pitkäjänteisen yhteistyön kautta Hesburger haluaa olla tukemassa alakouluikäisten lasten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Liikuntaa tarvitaan jo nuorella iällä rentouttavaksi vastapainoksi jokaisen nuoren arjessa. H-hetki ohjelma pyrkii tuomaan nuorille koulumaailman kautta ideoita monipuoliseen liikuntaan myös vapaa-ajalla. Hesburgerin päätökseen olla pitkäjänteisesti mukana H-hetken toiminnassa yhteistyössä Suomen Urheiluliiton kanssa on vaikuttanut yrityksen halu olla mukana kantamassa vastuutaan nuorten hyvinvoinnista. Liikunta ja liikkuminen muokkaavat nuorten itsetuntoa, jolla on taas vaikutusta nuorten elämään sekä koulumaailmassa että koulumaailman ulkopuolella – nyt sekä tulevaisuudessa.

H-hetki ohjelmaa koskeva yhteistyö huipentuu vuosittain järjestettäviin Hese-kisoihin, joissa viides- ja kuudesluokkalaiset koululaiset kisaavat leikkimielisesti koulun, paikkakunnan ja piirien mestaruuksista.

TEKO – Terve koululainen

TEKO – Terve koululainen on hanke, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten terveellistä ja turvallista liikuntaa. TEKO on useiden asiantuntijoiden ja käytännön toimijoiden yhteistyöhanke, jota koordinoi Tampereella toimiva UKK-instituutti. Hankkeen kohderyhmänä ovat peruskoulun opettajat ja muu henkilökunta, oppilaat ja heidän vanhempansa. TEKO tuottaa käytännönläheisiä tietopaketteja ja opetusmateriaaleja liikunnan ja terveyskasvatuksen opetukseen. Hankkeen verkkosivuilla tarjotaan maksuttomia materiaaleja ja toimintamalleja mm. fyysisestä aktiivisuudesta, ravitsemuksesta, levosta ja unesta sekä tapaturmista. TEKO on tähän asti toiminut pääasiassa yläkoulujen liikunnan ja terveystiedon opettajien parissa. SUL:n H-hetki on loistava avaus alakoulujen luokanopettajien suuntaan. Tämän yhteistyön kautta osa TEKOn materiaaleista muunnetaan alakoulun 5.−6.-luokkalaisille sopivaan muotoon. Yksinkertainen esimerkki fiksusta toiminnasta on monipuolinen ja ohjattu alkuverryttely ennen liikuntasuoritusta. Hese-kisaan rakennettiin yhteistyössä sopiva alku- ja loppuverryttelymalli. Kisalajeihin suunniteltujen verryttelyjen avulla ehkäistään helpolla tavalla liikuntavammoja ja lisätään ennen kaikkea lasten liikunnan iloa.

Mehukatti 

Eckes-Granini Finland Oy Ab Suomen johtava mehujen valmistaja ja markkinoija, jonka yhteistyö Suomen Urheiluliiton kanssa jatkuu edelleen! Lasten rakastama Mehukatti hahmo liikuttaa lapsia ja janon sammuttamiseen tarkoitetut tuotteet soveltuvat mitä parhaiten Eckes-Granin Finlandin markkinointitoimenpiteiden tueksi. Mehukatti jalkautuu lasten tapahtumiin ja kannustaa lapsia ja nuoria yleisurheilemaan ahkerasti. Mehukatin tuotteet täyttävät tänä vuonna Hese-kisojen välipalapussit Mehukatin pillijuomilla, ja hedelmäisillä välipaloilla, jotka ovat juotavia ja 100 hedelmää!

Fazer Xylimax

Fazerin kaikki täysksylitolituotteet tunnistaa yhteisestä Xylimax-tuotemerkistä. Karkkilassa valmistetuissa Fazer Xylimax -tuotteissa ksylitolin ja maun määrä on maksimoitu, jotta hampaiden hemmottelu olisi mahdollisimman helppoa.Kaikki Fazer Xylimax –tuotteet on makeutettu 100 % ksylitolilla.  Xylimax –tuotteista löytyy makuja niin lapsille kuin aikuisille. Vaihtoehtoja on maistuvista hedelmämauista raikkaisiin minttuihin.