Pikajuoksijat ja kiekonheittäjät tavoittelevat EM-rajaa Turussa

Pikajuoksijat ja kiekonheittäjät tavoittelevat EM-rajaa Turussa
Suomen parhaat kiekonheittäjät ja suuri osa parhaista 100 metrin juoksijoista tavoittelevat Göteborgin EM-kilpailuiden tulosrajaa vielä tänään keskiviikkona 26.5. Turussa Tilastopaja-cupin tämän vuoden kolmannessa osakilpailussa. (Kuvassa Jarkko Ruostekivi.)


Miesten kiekonheittoon osallistuvat tuore Kalevan kisojen hopeamitalimies Järvenpään Palon Mika Loikkanen ja tuore Kalevan kisojen pronssimitalimies Sahalahden Yleisurheilu-Teamin Timo Tompuri. EM-kilpailuiden tulosraja on 62,00, minkä molemmat ovat viime vuonna ylittäneet. Tänä vuonna Tompurin paras tulos on toistaiseksi 61,71 ja Loikkasen 61,58.

Naisten kiekonheitossa EM-kilpailuiden tulosraja on 56,00. Turussa sitä tavoittelevat Kalevan kisojen kaksi parasta Joensuun Katajan Anita Hietalahti ja Pälkäneen Lukon Tanja Mäkinen, joiden tämän kauden parhaat tulokset ovat 54,12 ja 53,64.

Miesten 100 metrin juoksuun osallistuvat ainakin tuore Kalevan kisojen 100 metrin pronssimitalimies Mietoisten Maunun-Poikien Jarkko Ruostekivi, tuore Kalevan kisojen 200 metrin hopeamitalimies Helsingin Kisa-Veikkojen Rami Jokinen ja tämän kauden Euroopan cupin pikaviestijoukkueen aloittaja Turun Urheiluliiton Timo Salonen. Mahdollisesti mukana on muitakin maajoukkuejuoksijoita.

EM-kilpailuiden miesten 100 metrin juoksun henkilökohtainen tulosraja on 10,50, minkä ovat tällä kaudella alittaneet Kalevan kisojen neljä parasta Valkealan Kajon Visa Hongisto, Turun Weikkojen Nipa Tran, Jarkko Ruostekivi ja Lahden Ahkeran Nnamdi Anusim. Heistä Hongisto ei osallistu EM-kilpailuihin junioreiden MM-kilpailuiden läheisyyden vuoksi eikä Anusimilla ole EM-kilpailuiden edustusoikeutta.

Tilastopaja-cup on osallistujamäärältään Suomen suurin yleisurheilun kilpailusarja, mihin kuuluu kesän aikana yhdeksän osakilpailua. Yksinomaan tänään keskiviikkona Paavo Nurmen stadionilla Turun urheilupuistossa kilpailee 400 yleisurheilijaa.

  • If Vahinkovakuutus Oy
  • Asics