Vattenfall Seuracup huipentui finaaleihin!

Neljällä paikkakunnalla kilpaillut finaalit huipensivat vuoden 2015 Vattenfall Seuracup-kesän. SUL:n aluepäällikkö Mika Tyrkön mukaan vuosi oli kaikin puolin erinomainen: seurajoukkueiden kokonaismäärä kasvoi ja tulostaso kohosi entisestään.

Tuusulassa Tera-sarjan finaalia seuraamassa ollut Mika Tyrkkö sanoi kilpailujännityksen pysyneen yllä lähes loppuun asti.

• Jyväskylän Kenttäurheilijat pääsi karkuun vasta viimeisissä lajeissa. Siihen asti kärkijoukkueiden tilanne oli erittäin tasainen.

JKU nappasi Tuusulassa kolmannen perättäisen Vattenfall Seuracup-voiton. Toiseksi sijoittui Tampereen Pyrintö ja kolmanneksi Espoon Tapiot.

• Seuraihmisten kanssa jutellessa on ollut ilo huomata, kuinka tärkeä kilpailu Vattenfall Seuracup heille on. Sillä on iso merkitys etenkin niille seuroille, jotka tavoittelevat finaalipaikkaa. Seuracupia pidetään seuratoiminnan mittarina ja siinä menestyminen arvostetaan korkealle, Tyrkkö sanoi.

HKV:n valmentajat Jan Vorselman ja Toni Kortelin olivat Tyrkön kanssa samoilla linjoilla.

• Vattenfall Seuracupissa näkyy hyvin seuran nuorisourheilun kokonaistaso. Saimme piirikisoista 300 pistettä enemmän kuin viime vuonna ja se kertoo meille, että suunta on parin vuoden taantuman jälkeen käännetty nousuun. Nuorisovalmennuksen tehostaminen ja muun muassa nuorisopäällikön palkkaaminen alkavat kantaa hedelmää.

Vorselman kertoi seuran tavoittelevan finaalista sijoitusta kuuden parhaan joukkoon.

• Viime vuonna olimme kahdeksansia. Sitä lähdetään tietenkin parantamaan. Kaikissa ikäsarjoissa ja lajeissa meillä ei ole osanottajia, joten se syö pistesaalistamme.

HKV saavutti tavoitteensa, sillä seura sijoittui hienosti viidenneksi.

Lempäälän Kisa Yleisurheilu paras Varkaudessa

Varkauden Vattenfall Giga-sarjan mestaruuden vei Veli-Matti Rannan koutsaama Lempäälän Kisa Yleisurheilu, joka oli vielä ennen päätöslajia pisteen perässä kakkoseksi lopputuloksissa sijoittunutta Raision Kuulaa. Kolmossijan vei IK Falken ennen IF Drottia ja Naantalin Löylyä.

Varkauden Vattenfall Giga –sarjan seuracupin finaalissa syntyi uusi Ikäkausiennätys, kun Raision Kuulan Johanna Kylmänen voitti N17-sarjan 200 metrillä ajalla 25,29. Aika on T13 sarjan uusi ikäkausiennätys!  .

Pyhäselän Urheilijat voittoon Laitilassa

Laitilassa kilpailuissa Mega-sarjan finaaleissa vahvin oli Pyhäselän urheilijat, joka voitti toiseksi sijoittuneen Noormarkun Nopsan reilulla 40 pisteellä. Kolmanneksi sijoittui isäntäseura Laitilan Jyske.

Lappajärven Veikot nappasi Kilo-sarjan voiton

Sulkavan Urheilijat-41 isännöi Kilo-sarjan finaalia, joka kilpailtiin Savonlinnassa. Siellä erittäin tiukan kilpailun jälkeen voiton vei Lappajärven Urheilijat. Toiseksi sijoittui viisi pistettä Lappajärven perässä Säkylän Urheilijat ja kolmanneksi Kaustisen Pohjan-Veikot.