Vappukoostetta: Lampinen, Penttilä ja Snäll vireessä

Vappukoostetta: Lampinen

Ville Lampinen oli siivittämässä Villanovan viestijoukkuetta 4 x 800 metrin kilpailussa neljänteen sijaan Penn Relays -kilpailun yliopistojoukkueiden mittelössä Philadelphiassa. Lampisen osuusaika oli 1.49,72.

Joukkueen ankkurina juossut Lampinen toi kapulan maaliin ajassa 7.21,18. Lampinen ja viestin kakkosuuden juossut irlantilainen Harry Purcell (1.49,62) juoksivat Villanovan parhaat osuusajat.

Kilpailun voitti Virginia Techin joukkue ajalla 7.13,75.

Yhdysvaltain aikaan perjantaina Lampinen pinkoi Penn Relays -kisan kestävyysjuoksuviestissä 800 metrin osuuden mainiosti 1.47,81.

tuloksia

Snäll nopein Tampereella

Forssan Salaman Astrid Snäll juoksi viikon sisään kolmannen voittonsa ottaessaan ykköspaikan Pyynikkijuoksussa Tampereella. Hän voitti kylmissä ja lumisissa oloissa käydyn 10 kilometrin kilpailun ajalla 37.31.

Viikko sitten hän voitti sarjansa maantiejuoksun SM-kisoissa. Hän oli nopein myös SM-maastojen esikisoissa Heinolassa päivä ennen Pyynikkijuoksua.

Snällin seuratoveri Annemari Kiekara oli liukkaalla reitillä toinen. Hän jäi voittajalle 38 sekuntia. Valkeakosken Hakan Mira Tuominen oli kolmas 46 sekuntia voittajalle jääneenä

Miesten 10 kilometriä voitti kenialainen Ibrahim Mukunga ajalla 31.14. Hänen maanmiehensä Robert Magut oli toinen 11 sekuntia hitaampana. Naantalin Löylyn Marko Tuokko oli parhaana suomalaisena neljäs (34.40).

tuloksia

Penttilä heitti 63 metriä

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jenni Penttilä voitti Kaustisen moukarinheittocupissa naisten kilpailun 63 metrin heitolla. Tulos jää 17 senttiä hänen viime kesän parhaastaan ja on kevään kotimaan tilaston kakkostulos Suvi Koskisen talven SM-kisoissa heittämän 64,61 jälkeen.

Penttilän, 26, ennätys on kolme vuotta sitten syntynyt 66,12.

Muissa sarjoissa Penttilän seuratoveri Julia Kivinen, 15, kohensi 17-vuotiaiden sarjassa ennätystään lukemiin 62,34. Kivinen paransi ennätystään 30 sentillä.