Tomi Lehto neljäs estejuoksussa

Espoon Tapioiden Tomi Lehto juoksi poikien 2 000 metrin esteissä upeasti neljänneksi. Lehto paransi alkuerässä juoksemaansa ennätystä kahdella sekunnilla aikaan 5.57,49.

Belgian Rémi Schyns vei pronssin 2,43 sekuntia Lehtoa nopeampana. Mestariksi juoksi Belgian Tim van de Velde ajalla 5.53,77.

Toiseksi tuli Itävallan Stefan Schmid ennätyksellään 5.54,79. Viidestä parhaasta kaikki muut paitsi voittaja juoksivat ennätyksensä. Lehto oli 15 finalistista ainoa pohjoismaalainen.

-Neljäs sija harmittaa. Kärki karkasi viimeisellä kierroksella, Lehto kertoi.

Lehto urakoi Tbilisin helteessä oikein kunnolla. Hän raastoi torstaina 3 000 metrin ennätyksensä 8.26,31, perjantaina 2 000 metrin esteiden ennätyksensä 5.59,52 ja sunnuntaina jälleen este-ennätyksensä.’

-Juoksin tällä viikolla paljon hyviä aikoja, Lehto summasi

Saara Hakanen pituushypyssä kuudes

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen sijoittui tyttöjen pituushypyssä tuloksella 590 kuudenneksi.

Kilpailijat hyppäsivät yhteensä 57 kertaa vastatuuleen ja vain kolmesti myötätuuleen. Vastatuuli myräköi pahimmillaan yli kuusi metriä sekunnissa. Hakasen vuorolla tuuli oli aina vastainen.

Mestariksi taiteili Britannian Holly Mills tuloksella 619. Slovenian Maja Bedrac hyppäsi viimeisellä kierroksella myös 619 ja sai hopeaa. Millsin toiseksi paras tulos oli 609 ja Bedracin 607.

Pronssille ponkaisi Portugalin Marisa Carvalho tuloksella 608. Ruotsin Lovisa Karlsson oli juuri Hakasen edellä viides tuloksella 606. Hakasen ennätys on 609. Tyttöjen pituuden finaalissa oli 12 hyppääjää 12 maasta.

Eero Ahola urakoi kaikki neljä päivää

Kuulantyönnössä pronssia pukannut Porin Yleisurheilun Eero Ahola sijoittui poikien kiekonheitossa kymmenenneksi tuloksella 53,53. Ahola oli eilen karsinnan seitsemänneksi paras tuloksella 55,88. Hänen ennätyksensä on 57,08.

Euroopan mestariksi sinkautti Kyproksen Georgios Koniarakis tuloksella 62,16. Saksan Tim Ader ja Jan Vasco Bringmann veivät muut mitalit ennätyksillään 60,84 ja 60,62.

17-vuotiaiden poikien sarjassa heitetään puolentoista kilon painoista kiekkoa eli puoli kiloa keveämpää kuin miesten sarjassa.

Ahola otti kisoista kaiken irti: torstaina kuulakarsinta, perjantaina kuulafinaali, lauantaina kiekkokarsinta ja sunnuntaina kiekkofinaali.

-Hienoa oli kisailla joka päivä, mutta kuuma keli ei kyllä sopinut minulle yhtään, Ahola sanoi.