Suomalaiset hakivat GP-kisoissa tuntumaa Berliinin EM-puitteisiin

Viiai suomalaista parayleisurheilijaa sai GP-sarjan osakilpailussa Berliinissä samalla tuntumaa elokuussa EM-kisoissa odottaviin puitteisiin.

Amanda Kotaja kelasi satasen lähes tyynessä (+0,2 metriä sekunnissa) säässä aikaan 17,30 ja 400 metriä 1.04,03.

– Oli aika tahmeaa tänään, takana on aika rankka treeniviikko. Oli tietoinen valinta, että vedetään kunnon treenit. Tämän kisamatkan pääpointti oli nähdä, millaiset kisapaikat ovat ja miten kaikki toimii. Rata ei ole kovin nopea, ja tuulet ovat vaihtelevia, seuraavan kerran Kalevan Kisoissa kilpaileva Kotaja tuumi.

Henry Manni pääsi T34-luokassa kelaamaan satasen peräti 3,3 metriä sekuntia puhaltaneeseen vastatuuleen, ja aika oli 17,55. 800 metrillä Manni kelasi 1.53,78 ja voitti ilokseen ensimmäisen kerran sitten Rion paralympialaisten Iso-Britannian Isaac Towersin. Päivän urakkaan kuului myös 400 metriä, joka sujui aikaan 54,93.

– Nelonen meni hyvin, jopa aikakin oli ihan kohtalainen. Voitin kuudella sekunnilla Towersin. Nyt tämä on nähty, innolla odotan, että pääsee tänne uudestaan, seuraavaksi niin ikään Kalevan Kisoissa starttaava lohjalainen sanoi.

Marjaana Heikkinen kilpaili kakkoslajissaan kuulassa, jossa hän työnsi F34-luokassa 6,15. Näkövammaisten T11-luokassa kilpaileva Ronja Oja juoksi satasella 13,44 ja hyppäsi pituutta 407. Timo Mustikkamaa oli luokan 37 kiekossa viides tuloksella 31,77.

Suomalaisilla ei ollut tietoa, että satasella oli osallistujamäärästä huolimatta ja GP-sarjan muihin kilpailuihin verrattuna poikkeuksellisesti myös erilliset finaalit. Kaikilta suomalaisilta finaalit jäivät sataset juoksematta..