Sotilaiden MM-taistojen saalis: mestaruus ja kolme pistesijaa

Suomen yleisurheilijat saalistivat mestaruuden ja kaksi pistesijaa Kansainvälisen Sotilasurheiluliiton (CISM) Maailmankisoista Etelä-Korean Mungyeongissa.

Ari Mannio voitti keihäänheiton, moukarinheittäjä Markus Kokkosen oli viides ja kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuudes. Kuulantyöntäjä Arttu Kangas oli yhdeksäs.

Viimeisimpänä suomalaisista Etelä-Koreassa kilpaili Lipsanen, jonka paras hyppy kantoi 15,85. Venäjän Dmitri Sorokin voitti kilpailun 17,01 kantaneella hypyllä.

Kokkosen, 20, paras moukarikaari kantoi finaalissa 64,45. Se syntyi heti ensimmäisellä heitolla. Sarjan toiseksi pisin heitto oli viimeisellä kiskaistu 64,27.

Kilpailun voitti Venäjän mestaruuskisojen kakkonen Kirill Ikonnikov, joka heitti 75,88. Ukrainan Jevhen Vynohradov oli toinen heitettyään 74,77.

Kankaan paras työntö ylsi lukemille 17,78. Kuulantyönnön mestaruuden voitti brasilialainen Darlan Romani, joka ylitti kilpailussa ainoana 20 metrin rajan. Hän työnsi 20,08.

Toiseksi Mungyeongissa sijoittui Luxemburgin Bob Bertemes työnnettyään 19,60. Bulgaria Georgi Ivanov oli kolmas tuloksella 19,37.