Simbine ja Ahye nopeimmat, Walshin tulostoive jäi haaveeksi

Simbine ja Ahye nopeimmat

Etelä-Afrikan Akani Simbine yllätti suosikkina finaaliin tulleen Jamaikan Yohan Blakenin Kansainyhteisön kisojen 100 metrin finaalissa. Blake tupeksi kiihdytyksen alussa ja Simbine kiihdytti mestariksi ajalla 10,03.

Mestaruus oli Rion olympialaisissa ja Lontoon MM-kisoissa viidenneksi juosseen Simbinen ensimmäinen arvokisavoitto sitten vuoden 2015 Universiadien.

Henricho Bruintjies täydensi toisella sijallaan Gold Costin kisojen pikamatkan eteläafrikkalaisjuhlat. Kansainyhteisön kisojen hopea sija irtosi ajalla 10,17, kun Blake ehti maaliin ajassa 10,19. Myötätuulta juoksussa oli 0,8 metriä sekunnissa.

Brittien toiveet 100 metrin menestyksestä romahtivat, kun Adam Gemili jäi finaalista jalkavaivan takia pois. Gemili oli välierissä toiseksi nopein Blaken jälkeen.

Trinidadin Michelle-Lee Ahye oli suvereeni naisten 100 metrin finaalissa. Hän kiihdytti mestariksi ajalla 11,14. Jamaikan Christiana Williams nousi toiseksi ajalla 11,21.

Walshille ”vain” mestaruus

Uuden-Seelannin huippumörssäri Tom Walshin toiveet uhata Randy Barnesin 28-vuotiasta kuulantyönnön ME-tulosta 23,12 Kansainyhteisön kisoissa kuivuivat kokoon finaalissa.

Walsh jäi reilun metrin huikeasta karsintatuloksestaan 22,45, mutta otti mestaruuden 21,41 kantaneella työnnöllä. Sarjan toiseksi pisin työntö kantoi 21,21. Sarjan mahtui kolme yliastuttua. Walsh on työnsi hiljattain ennätyksekseen 22,67.

Toiseksi Gold Costin kilpailussa työnsi Nigerian Chuk Enekwechi ennätyksellään 21,14.

Naisten 10 000 metriä voitti Ugandan Stella Chesang, joka karkasi muilta reilu kierros ennen maalia ja vei voiton ajalla 31.45.30. Kenian Stacy Ndiwa oli toinen ennätyksellään 31.46.36.

Chesangille, 21, mitali oli uran ensimmäinen ratajuoksun arvokisoista. Hän voitti mäkijuoksun MM-tittelin kolme vuotta sitten.