”Silja Line Seurakisat ovat seuratoimintamme tärkein osa”

Kurikan Jalasjärven kentälle kokoontuu joka viikko yli 100 pientä yleisurheilijan alkua. Silja Line Seurakisat ovat saavuttaneet 8000 asukkaan Jalasjärvellä valtavan suuren suosion.

- Silja Line Seurakisat ovat seuramme yleisurheilutoiminnan tärkein asia. Niiden myötä pyrimme kasvattamaan urheilijoita myös vanhempiin ikäluokkiin, seuran nuorisoyleisurheilujaoston puheenjohtaja Paula Viinamäki kertoo.

Omien 6-, 10- ja 12-vuotiaiden lastensa innoittama seuran toimintaan mukaan lähtenyt Viinamäki kertoo, että Jalasjärven Jalaksessa on noin 60 yleisurheilupassin omaavaa lasta. Kesän aikana viikoittain järjestettävissä 12:sta Silja Line Seurakisassa on ollut parhaimmillaan mukana jopa 135 lasta.

- Suurimmat massat ovat pienissä, 5-7-vuotiaiden sarjoissa. 7-vuotiata tyttöjä on ollut parhaimmillaan kisailemassa jopa neljäkymmentä! Sitä vanhemmissa ikäluokissa porukkaa on vähemmän, mutta nyt osallistujia riittää jo 13-vuotiadenkin sarjoihin. Kasvatustyömme alkaa pikkuhiljaa kantaa hedelmää, hän myhäilee.

Silja Line Seurakisoja järjestetään koko kesän ajan useilla kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Katso kisapäivämäärät ja paikkakunnat tästä.

17.06.2016 - 13:01