Seppänen moukaroi ennätyksensä 76,20, Utriainen 57,83 Hallessa

Seppänen moukaroi ennätyksensä 76

Moukarinheittäjä Tuomas Seppäsen ensimmäisen heitto osui heti kohdallaan Saksan Hallen heittopäivillä. Moukari kaarsi lukemiin 76,20. Tulos on oma ennätys ja kesän kotimainen kärkitulos. Hallessa se riitti kolmanteen sijaan.

– Teknisesti hyvä heitto. Se pysyi pystyssä, eikä kaatunut oikean jalan päälle. Pystyin myös kiihdyttämään vauhtia heiton loppuun asti. Sellaisia moukarinheiton perusasioita, Seppänen vastasi kysymykseen, mikä heitossa nyt naksahti kohdalleen.

Seppäsen edellinen ennätys 75,31 oli viiden vuoden takaa.

Hallen sarja oli porilaisheittäjältä vahva näyttö onnistuneen harjoituskauden luomasta varmasta kunnosta. Hänen toiseksi paras heittonsa kantoi 74,87. Se syntyi toisella yrittämällä. Neljäs heittokin kaarsi vielä lukemiin 74,79.

Kuinka paljon ennätyksestä on kiittäminen talven yhteistyötä olympiavoittaja Koji Murofushin kanssa?

– Hyvä kunto ja heitto koostuu pienistä palasista. Kojia on kiittäminen, mutta myös omaa valmentajaa (Juha Lahtinen) ja fysiikkavalmentaja Gerdi Vosin kanssa on tehty Porissa hyviä harjoituksia, Seppänen sanoi.

Noormarkun Nopsaa edustava Seppänen, 30, on jo valittu Amsterdamin EM-kisoihin. Tulosraja Rio de Janeiron olympiakisoihin on 77 metriä.

Hallen kilpailun voitti lajin hallitseva maailmanmestari Puolan Pawel Fajdek tuloksella 80,39. Hän heitti vain kahta päivää aiemmin Ostravassa maailmantilaston kärkituloksen 80,66. Tatshikistanin Dilshod Nazarov oli Hallessa toinen tuloksella 78,34.

Kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi nousseen Seppäsen kausi jatkuu kesäkuun alussa Puolassa.

Utriainen heitti 57,83, Kangas: ok alku kaudelle

Hallen naisten keihäskilpailussa Sanni Utriainen heitti kauden kotimaisen kärkituloksen 57,83. Se toi seitsemännen sijan. Kilpailun voitti Saksan Christina Obergföll, joka heitti 64,96. Ranskalainen Mathilde Andraud oli toinen heitettyään 63,54.

Utriainen heitti kilpailussa kahdesti yli 57 metriä. Sarjan toiseksi paras heitto kantoi 57,54.

– Vähän kävi samalla tavalla kuin täällä vuonna 2011. Tuo heittopaikan alusta murenee tukijalan alta. Se yhdistettynä siihen, ettei ole vielä ihan täysi kilpailuvalmius, on huono yhdistelmä. Sen näki tuossa miesten kisoissa, että monella tuki petti. Ei tässä kuitenkaan tarvitse maan alle mennä, Utriainen veisteli.

Heidi Nokelaisen kauden avauskilpailu toi yhdeksännen sijan. Hän heitti toisellaan 54,07, joka jäi hänen parhaakseen. Se ei riittänyt kilpailussa kolmelle viimeiselle kierroksella.

– Ollaan kumpikin Vantaalla ensi viikon lauantaina. Siellä heitetän sitten pidämmelle, Utriainen sanoi.

Miesten keihäskisan Hallessa voitti Saksan Julian Weber 82,69 kantaneella heitolla. Saksan kaksoisvoiton sinetöi toiseksi 81,53 kantaneella heitolla sijoittunut Johannes Vetter.

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas aloitti ulkoratakauden viidennellä sijalla Hallessa. Hän työnsi kevään kotimaisen kärkituloksen 19,30. Tulos syntyi kolmannella työnnöllä.

– Se oli ok alku kaudelle, kun huomioi lähtökohdat. Matkustin edellisenä päivänä kisoihin 14 tuntia. Se vähän söi mehuja. En voi sanoa, että olen tyytyväinen, mutta oli siellä sentään mukana yksi yliastuttu työntö, joka tuli 20 metrin viivalle, Kangas totesi.

Kilpailun voitti Puolan Kondrad Bukowiecki tuloksella 20,62. Viime kesän MM-kisojen hopeamitalisti, Saksan David Storl oli toinen työnnettyään 20,25.

Kisojen parasta antia tuloksellisesti oli Saksan Julia Fischerin naisten kiekkokisan voittotulos 68,49. Miesten kiekon finaalin voitti Saksan Christoph Harting, joka heitti 65,61.