Purola pinkoi ennätyksiä, Sipponen heitti toiseksi, Laakso voitti

Purola haki nilkkoihin terävyyttä

Oulun Pyrinnön sprintteri Samuel Purola pinkaisi Oulussa ratakauden avauskilpailussaan 150 metriä 16,10. Se on Purolan, 17, ikäluokan kaikkien aikojen kärkiaika ja nousee miesten kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi.

Miesten kaikkien aikojen kotimainen kärkiaika on Stefan Koivikon vuonna 2002 juoksema 15,62.

Purolan aika tosin voisi olla parempikin, sillä hän juoksi Oulussa napakkaan 2,8 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

Samaisessa Oulun kilpailussa Purola juoksi 300 metriä ennätyksekseen 34,35. Edellinen ennätys oli viime kesänä Espoossa juostu 34,96.

Ennätyksellään Purola jakaa 17-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa neljännen sijan. Ikäluokan kaikkien aikojen 300 metrin kärkiaika on Kristian Salon 33,91 viiden vuoden takaa.

Sipponen heitti toiseksi, Laakso voitti

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen sijoittui toiseksi Hallen heittopäivien 22-vuotiaiden kiekkokilpailussa Saksassa. Sipposen kolmesta mitatusta heitosta paras kantoi 52,69. Saksan Claudine Vita voitti kilpailun tuloksella 62,70.

Tampereen Pyrinnön Jaakko Laakso juoksi Latviassa Riiassa SELL Students Games -kisoissa 800 metrin voittoon ajalla 1.51,49. Laakso sairastui syksyllä sydänlihastulehdukseen, mutta on sittemmin toipunut nopeasti juoksukuntoon.