Nuorilta naisilta vahva avaus Pihtiputaalla, Kangas voittoon Kaustisilla

Nuorilta naisilta vahva avaus Pihtiputaalla

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen hyvävireinen Elina Kinnunen voitti Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla torstaina 17-vuotiaiden sarjan heitettyään 54,68. Hänen ennätyksensä ja sarjan kaikkien aikojen kärkitulos 500 gramman keihäällä on toukokuussa syntynyt 55 metriä.

Hyvätasoisessa kilpailussa Rauman Urheilijoiden Julia Valtainen, 15, heitti toiseksi omalla ennätyksellään 53,25. Se nostaa hänet 17-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa kolmanneksi.

Seinäjoen seudun Urheilijoiden Sofia Pölkky, 16, oli kolmas ja kohensi niin ikään ennätystään. Se on nyt 52,54 ja vie hänet 17-vuotiaiden kaikkien listalla viidenneksi.

Kankaanpään seudun Leiskun Teemu Narvi, 15, heitti 17-vuotiaiden poikien kilpailuun voittoon 70,12 kantaneella heitolla. Töysän Vedon Juhani Hauta-aho oli toinen 69,28 kantaneella kiskaisulla. Kumpikin jäi ennätyksistään, mutta kärkisijat kelpasivat, sillä kilpailussa karsittiin edustuspaikoista 17-vuotiaiden EM-kisoihin.

Huittisten Lauttakylän Lujan Hermanni Hakasuo oli hetken kiinni kilpailun voitossa ja EM-kisapaikassa ennätyksellään 68,05. Se riitti lopulta kilpailun kolmanteen sijaan.

Miesten 19-vuotiaiden keihäskisan voittoon heitti Pyhäselän Urheilijoiden Patrik Torn, joka kiskaisi 68,28 vasta kesän toisessa kilpailussaan. Pudasjärven Urheilijoiden Heikki Kuurola oli toinen tuloksella 65,58.

IF Raseborgin Teo Takala vei 22-vuotiaiden kilpailun heitettyään 72,64. Hän sivalsi hiljattain Jyväskylässä ennätyksekseen 74,63.  Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen oli toinen tuloksella 70,92 ja samalla Takalan ohella kilpailun ainoa 70 metrin ylittäjä. Kinnusen kauden paras on Jyväskylässä äskettäin syntynyt 72,70.

Naisten 22-vuotiaiden keihäänheiton voitti 48,94 heittänyt Someron Esa Jenni Vuori. 19-vuotiaiden kilpailussa paras suomalainen oli Karkkilan Poikien Emmi Heino. Hän oli neljäs tuloksella 43,56, kun kilpailun voitti Yhdysvaltain Katelyn Gochenour. Hänen pisin heittonsa kantoi 48,59.

Kangas katkaisi Jaakkolan voittosarjan

Kaustisen moukarikarnevaaleilla Kiuruveden Urheilijoiden Tommi Remes vei 22-vuotiaiden kilpailun heitettyään 70 metriä. Someron Esa Henri Liipola oli toinen 68,46 kantaneella heitolla. Kolmanneksi kiilasi Tampereen Pyrinnön Joni Syrjälä ennätyksellään 64,49.

Miesten 19-vuotiaiden sarjassa Kankaanpää seudun Leiskun Aaron Kangas katkaisi Tampereen Pyrinnön Aleksi Jaakkolan kuluvan kesän neljän kilpailun mittaisen voittosarjan 19-vuotiaiden kisoissa. Kumpikin tosin jäi kauas kauden parhaistaan. Kangas vei voiton ennen Jaakkolaa tuloksin 73,53-73,26.

Kauhajoen Karhun Veikka Koskinen oli Kaustisella 17-vuotiaiden kärkimies tuloksella 67,14. Hän on kesän mittaan heittänyt oman ikäluokkansa välinettä 69,10. Toiseksi sijoittui kahdella sentillä ennätystään parantanut Tampereen Urheilijoiden Riku Laukkanen tuloksella 65,25.

Kristiinan Urheilijoiden Jony Lindeman, 13, teki ikäluokkansa kaikkien aikojen parhaan tuloksen kolmen kilon moukarilla. Hän voitti sarjansa heitettyään 64,85.